1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ay Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 27 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 Adet Yufka
    100 gr Beyaz Peynir
    1/2 Demet Maydanoz
    Çörek Otu
    1 Adet Yumurtanın Sarısı
    2 Çorba Kaşığı Margarin


    Hazırlanışı:

    Öncelikle bir kabın içinde küçük küçük kestiğiniz beyaz peyniri ve ince ince kıydığınız maydanozu karıştırın.
    2 yufkayı da dörder dörder parçaya bölün. Parçaların herbirine çok az eritilmiş margarin sürün. Önceden hazırladığınız peynirli içi kestiğiniz yufkaların geniş kenarlarına koyun. yemekyapma İlk önce yufkayı geniş bir sigara böreği şeklinde sarın. Daha sonra elde ettiğiniz ruloyu elinizle içe doğru kıvırarak hilal şekline getirin.
    Çırptığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla ay çöreklerinin üzerine sürün. Son olarak üzerine bol miktarda çörek otu serpin. Ay çöreklerini önceden ısıtılmış, 200 dereceli fırında 30 dakika pişirip, servis yapın.​
     

Sayfayı Paylaş