1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ay tatlisi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 26 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]

    MALZEMELER:
    1 çay b. yoğurt
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. su
    1 yumurta
    yarım p. kabartma tozu
    3 çorba k. sirke
    alabildiği kadar un
    Arası için:
    1 kase ceviz
    Üzeri için:
    150 gr tereyağı
    Şerbeti için:
    3,5 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon suyu
    Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,
    sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
    karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
    ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
    hazırlayın. hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi
    bırakın. bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
    dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
    aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
    üst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince
    ince açın. üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
    serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden
    çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde
    kesin. ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
    fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş
    tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.
    ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
    gezdirin.nefis bir hamur tatlısı
    Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızda
    baş köşede yer alacak..
     

Sayfayı Paylaş