1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Ayçiceğinin Cilde Faydaları

Konusu 'Bakım & Makyaj & Güzellik' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 22 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.155
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.439 ÇTL
    Ayçiçekleri ruhun neşesi gibidir ve mazisi Amerikan yerli kabileleri arasında yaygın bir mahsül olarak kullanılmaya başladığı döneme kadar dayanır.

    [​IMG]

    Ayçiçeği Çekirdeği Yağı - Botanik adı: Helianthus Annuus
    •Helianthus = Halianthus Yunanca “güneş çiçeği” anlamına gelen helios anthos kelimelerinden türemiştir.
    •Annuus = annuus kelimesi ”senelik” anlamına gelmektedir.

    Nedir: Ayçiçeği yağı, ayçiçeği çekirdeklerinden gelir. Ayçiçeği yağı esasen tüm faydalı yağlı öğeler ezilip atılana kadar yüksek basınç altında ham maddelerin (örn. ayçiçeği çekirdekleri) sıkıldığı soğuk pres cenderesi kullanılarak elde edilmektedir.

    Ne işe yarar: Ayçiçekleri ruhun neşesi gibidir ve mazisi Amerikan yerli kabileleri arasında yaygın bir mahsul olarak kullanılmaya başladığı döneme kadar dayanır. Bol miktarda besin ve tıbbi faydalar sunan ayçiçeği çekirdeği yağının popülerliği artarak devam etmiş, kozmetik ürünleri imalatından yemek pişirme yağına kadar çok sayıda kullanım alanı keşfedilmiştir.

    Yağın dış vücut üzerindeki faydaları şunları içermektedir.

    •Kokusuz bir öze sahip olan yağ, tereyağı, balsam, merhem yapıldığında veya yağ olarak saklanarak doğrudan cilde tatbik edildiğinde cildinizin nem ve yumuşaklığını muhafaza ederek kurumasını önler.
    •Ayçiçeği yağı cildinizin güneşten zarar görmesini önlemeye yarayan bir antioksidan olan E vitamini yönünden zengindir.
    •Buna ek olarak ayçiçeği yağı erken doğum sonucu çok düşük doğum ağırlığıyla dünyaya gelen bebeklere ilişkin nozokomiyal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

    Neden kullanıyoruz: Yukarıda bahsedilen cilt bakımı faydalarının yanı sıra ayçiçeği yağı aynı zamanda harika bir eteri yağlar taşıyıcısıdır. Bu muazzam yağ çok yönlü olup ayçiçeğinin kuraklığa dayanıklı ve kolayca yetiştirilebilir olması, doğal kaynaklar söz konusu olduğunda, bu bitkiyi harika bir seçenek haline getirmektedir.
     
Benzer Konular
  1. MeRciMeK
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    771
  2. Paradoks ~
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    827
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    796
  4. TeBeSSüm
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    463
  5. Paradoks ~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    429
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş