Azeri mutfağı

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1
Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır. Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir.

Hamur İşleri

* Düşbere
* Xemiraşı
* Gürze
* Kuymak
* Firni
* Süzme xingal

Salatalar

* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan

Çorbalar

* Umac
* Piti
* Köfte - bozbaş
* Turşu sıyık
* Parça - bozbaş
* Tavuk çorbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paça)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran - doğramaç
* Hamuraşı
* Balva

Et yemekleri

* Tike kebap
* Tavuk kebabı
* Amatör kebabı
* Lüle kebabı
* Tava kebabı
* Abgust

Pilavlar

* Sütlü pilav
* Meyveli pilav
* Parça döşemeli pilav
* Dereotulu pilav
* Tavuklu pilav
* Çığırtma pilav
* Kıymalı pilav
* Ham-döşemeli pilav
* Sebze kavurmalı pilav
* Fasulyalı pilav
* Fisincan pilavı
* Tahta pilav
* Salyangoz pilavı
* Ciğerli pilav

Dolmalar

* Yarpaq dolması(Yaprak dolması)
* Kələm dolması(Lahana dolması)
* Badımcan dolması(Patlıcan dolması)
* Əvəlik dolması
* Soğan dolması
* Heyva dolması(Ayva dolması)
* Alma dolması(Elma dolması)
* Pamidor dolması(Domates dolması)
* Nar kavurması
* Turşu kavurması
* Kızartılmış hayvan içiriği
* Tava eti
* Patlıcan çığırtması
* Tendirde kızartılmış piliç
* Arzuman köftesi
* Ovrişte
* Yayma
* Sebze kavurması

Tatlılar

* Shakerbura
* Shakerchurek
* Bakü baklavası
* Şeki baklavası
* Shor Gogal
* Gyrmabadam
* Salyangozlu profiterol
* Ciğerli baklava
 

Benzer konular

Top