1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 23 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Laktoz intoleransı olan veya farklı bir süt tercih etmek isteyenler için alternatif bir içecek Badem sütü.

    Badem Sütünün Faydaları:

    - Magnezyum, kalsiyum, E vitamini, potasyum ve selenyum açısından zengin vitaminler içerir.

    - İnek sütünden daha az yağlıdır ve daha az kalorisi vardır.

    - Kolesterol içermez.


    Malzemeler:

    1 su bardağı çiğ organik badem (tuzsuz ve kavrulmamış)

    4 Medjool hurması (çekirdekleri çıkarılmış)

    1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi

    1 çay kaşığı tuz

    3-4 su bardağı su

    Malzemeler

    Süzme bezi
    Blender


    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    1- Bademleri bir gün önceden ya da 2 gün boyunca suda bekletin

    2- Acılıklarını almak için bademleri süzün ve sudan geçirin

    3- Tüm malzemeler sulu bir püre kıvamanına gelinceye kadar blenderdan geçirin

    4- Süzme bezini bir kasenin üzerine geçirerek, blenderdaki karışımı yavaş yavaş kaseye dökün ve süzün. Ben badem karışımını bezin içine koyarak, elinizle yukarıdan aşağıya doğru yavaşça kaseye sıkmanızı tavsiye ederim.

    5- Badem sütü buzdolabında bozulmadan 3-4 gün saklanabiliyor. Geriye kalan badem posasını başka tariflerde kullanabilirsiniz, o yüzden atmayın.

    Öneriler

    Ne kadar uzun süre bademleri suyun içinde bekletirseniz, badem sütünüz de o kadar kremamsı olacaktır. Bu süre içinde bademleriniz filizlenmeye başlayabilir; bu iyi bir şey çünkü bu süreçte canlanmış olurlar ve tüm enerjileri ortaya çıkar.

    Tatlandırıcı

    Hurma kullandığınız için ayrıca tatlandırıcı kullanmanıza gerek yoktur. Üstelik hurmadaki lifler de sütün ekstra sağlıklı olmasını sağlar. Sütü tuzlu bir tarifte kullanacaksanız, hurma kullanmayabilirsiniz.

    Su

    Kullandığınız su miktarı size kalmış. Ne kadar çok su eklerseniz yağsız süt kıvamında olur, az su eklerseniz kıvamı tam yağlı süte benzer. Ben ikiye bir oranında su kullanıyorum; 2 su bardağı su, 1 su bardağı badem.

    Badem posası

    Sütü süzdükten sonra geride kalan badem posasını her türlü yemekte kullanabilirsiniz; yulaf ezmesiyle, kinoayla, fırında pişirilen hamur işlerinde, yoğurtla... Eğer posayı saklayıp daha sonra kullanmak isterseniz ya da kuru bir şekilde kullanacaksanız, önce fırında birkaç saat düşük ısıda kurutun.

    Not: Bu tarifi kaju fıstığı ya da fındıkla da yapabilirsiniz.

    Serra Gören
     
    dderya bunu beğendi.
  2. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.320
    Beğenileri:
    7.513
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    216 ÇTL
    medjool hurmasını ilk kez duydum nerden bulabiliriz acaba.
     
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Sanırım AVM lerde bulunur. Eğer bulamazsan normal bir hurmaylada yapabilirsin. Burada hurmanın kullanılma amacı sanırım tadlandırma.
     

Sayfayı Paylaş