1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bademli et sote

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    500gr yağsız dana eti
    Bir su bardağı soyulmuş badem
    3 Yemek kaşığı zeytinyağı
    Bir diş sarmısak
    5 Yemek kaşığı soya sosu
    6 Yemek kaşığı beyaz şarap
    1 Tatlı kaşığı nişasta
    8 adet yeşil biber

    HAZIRLANIŞI
    Eti şerit şerit doğrayın.
    Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın.
    Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun.
    Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin.
    Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş