1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bademli Portakallı Bisküvi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 22 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    220 gr. iç badem
    6 yumurta akı
    1/2 kahve fincanı un
    100 gr portakal şekerlemesi
    biraz kırmızı şekerci boyası
    2 kahve fincanı pudra şekeri

    Bademler suya konup kaynatılır ve iç kabukları çıkarılır. Sonra da et makinesinden iki defa geçirilir. Bu çekilmiş bademler bir tencereye koyulur. Şeker ve un ilâve edilip karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Küçük küçük doğranmış portakal şekerlemesi ve hamuru pembeleştirecek kadar dabirkaç damla boya ilâve edilip tekrar karıştırılır. Varsa kamum sıkma torbasına koyulur ve tepsiye 1 lira iriliğinde yuvarlaklar sıkılır. Torba yoksa aynı işlem kaşıkla yapılabilir. (Aralarında 2 - 3 parmak aralık bırakılır. Yoksa pişerken kabarıp birbirlerine yapışırlar.) Orta fırında pembeleşinceye kadar pişirilip çıkarılır. Bir bıçak yardımıyla soğumadan tepsiden boşaltılır. Servis yapmak için iyice soğuması beklenir.

     

Sayfayı Paylaş