Bademli Sebze Çorbası

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Bademli Sebze Çorbası

Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet pırasa
- 1 adet patates
- 1 su bardağı mısır
- 4 adet taze soğan
- 8 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Terbiyesi:
- ½ limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- ½ su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem

Hazırlanışı
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin.
Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın.
Patatesin kabuğunu soyup rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın.
Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kıyılmış pırasaları ilave edip kavurun.
Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havucu kabağı suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı et suyunu kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın.
Çorba ateşte kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsenin içerisinde limon suyunu yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın.
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip bir taşım çorbayı kaynatın. (Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız terbiye kesilir.)
Servis tabağına aldığınız çorbayı taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
 

Benzer konular

Top