1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bademli Tarator Sosu ile Levrek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 büyük levrek(yaklaşık 1 kg.)
    1 limon
    1 s.bardağı tuzsuz badem
    ½ s.b. limon suyu
    3-4 dilim bayat ekmek
    ½ s.b. sızma zeytinyağı
    Taze çekilmiş karabiber
    1 ad. Defneyaprağı
    2 diş sarımsak
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Bademlerin kabuklarını soyalım ve ince çekelim. Ekmekleri ıslatıp, ezelim ve püre olana dek ezelim. Bademleri de ilave edip işleme devam edelim. Limon suyu ve zeytinyağını ilave ettikten sonra ezilmiş sarımsaklar ile tuzu ekleyelim. Tümünü iyice özleştirdiğimizde sosumuz hazır
    demektir.

    Eğer sos koyulaşırsa azar azar balık suyu ilave edebiliriz.
    Ayıklayıp yıkadığımız Levreği fileto keselim ve 10-15 dk. bir adet defne yaprağı ve biraz tuz ile çok az suda pişirelim. Ardından servis tabağına alarak yanına tarator sosumuzu koyalım. Limon kabuğu rendesi ve maydanoz ile süsleyerek servis edelim.

    Afiyet olsun…

     

Sayfayı Paylaş