1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bağırsak Florasını İyileştiren Besinler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 27 Ocak 2017 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.270
    Beğenileri:
    4.932
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    3.947 ÇTL
    Genellikle, bağırsak sağlığımız çok fazla dikkatimizi çekmez, fakat düzgün ve dengeli çalışamayan bağırsaklar vücut için toksin kaynağı haline gelir ve aldığınız gıdaların besin değerlerini özümseyememeye başlar.
    Probiyotikler

    Probiyotikler besinlerin içinde bulunan yaşayan bakterilerdir, doğal bir fermantasyon sürecinden geçerler, ve bu yazımızda bunları açıklayacağız.
    Bu mikroorganizmalar bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardım eder ve bağırsak floranızı iyileştirir, bunların kötü olma hali zayıf ve dengesiz beslenmeden, antibiyotikten ve bağırsak problemlerinden oluşur.
    Her gün probiyotik yemek aşağıda listelenenler gibi bazı sağlık problemlerini iyileştirmeye yardımcı olur:

    • Kabızlık
    • Midede gaz birikmesi
    • Yedikten sonra genişleme, damarlanma
    • Crohn hastalığı
    • Hassas bağırsak sendromu

    Yoğurt

    Eğer laktoz intoleransınız varsa yoğurt sizin için çok faydalı olabilir ama bunu çok fazla yiyecekle kombine etmekten kaçınmalısınız. Eğer evde yapıyorsanız çok doğal ve sağlıklı bir yiyecektir. Piyasada satılan boyalı, aromalı ve şekerli yoğurtları satın almamalısınız.
    Evde yoğurt yapmak düşündüğünüzden daha kolay bir iştir. Bir çok dükkanda yoğurt yapan makineleri bulabilirsiniz, fakat aslında hiç makineniz olmadan da kolaylıkla yoğurt yapabilirsiniz.
    Evde yoğurt yaparak kaliteli süt kullanmak ve tasarruf etmek gibi diğer faydalarını da görebilirsiniz. Sağlıklı ve ayrıca aroması da çok lezzetlidir.

    Kefir


    Kefir yoğurttan daha sağlıklı ve sindirici bir besindir, bunun sebebi ise içinde yaşayan zengin mayalar ve az laktozdur. Biraz asidik bir tadı vardır fakat az miktarda bal veya agav şurubu ekleyerek kefiri tatlandırabilirsiniz.
    Kefir; süt (inek, keçi, kuzu sütü vs.) ile beraber bir kapta saklamanız gereken yaşayan bir mantardır. 24 ve 48 saat arasında süzün, sonra da için veya buzdolabında yine sütle beraber fermente olabilecek şekilde saklayın.
    Şunu unutmamak da önemlidir, laktozu düzgün sindiremeyen fakat fermente edilmiş laktoz ürünlerini çok iyi sindirebilen insanlar vardır.

    Lahana Turşusu veya Fermente Edilmiş Lahana

    Lahana turşusu Almanya ve Polonya gibi Avrupa ülkelerinde tipik bir besindir, et ve balığa üzerine süs gibi eklenerek sindirimi çalıştırır.
    Lahana yapraklarının su ve tuza yatırılıp fermente edilmesiyle yapılır.
    Lahana turşusu bağırsağın bakteri florasını doğal yoldan iyileştirir, genellikle tuz ile fermente edilir; ayrıca sirke ve alkolle fermente edilen tipleri de vardır, fakat bunları çoğu dükkanda bulamazsınız.
    Bu yüzden lahana turşusunu kendiniz yapmanızı öneriyoruz. Bu şekilde değişik tiplerdeki lahanaları ve diğer sebzeleri de içine koyabilirsiniz.

    Fermente Edilmiş Ananas

    Bu lezzetli tarif genellikle Orta ve Güney Amerika’da yapılır ve yapılması da çok kolaydır, boş mideye de her gün tüketebilirsiniz.
    Ananasın kabuğunun fermente edilmesiyle ortaya çıkan içecek, hem çok ucuzdur hem de çok kolaydır.
    Aşağıda anlattığımız şekilde yapabilirsiniz:

    Bir adet olgun, büyük ve dışı sağlıklı görünen ananasa (veya 2 adet orta boy) ihtiyacınız olacak.
    Yıkayın ve soyun.
    Dışını küçük parçalara bölün ve bunu hava geçirmez cam bir kaba veya bir saklama kabına koyun.
    Bu kaba 2 litre su ve 500 damla esmer veya şeker kamışı şekeri koyun.
    Ağzını iyice kapatın ve ılık bir yerde 48 saat bekletin.
    2 gün dolduğunda, hiç bir kalıntı kalmadığından emin olmak için süzün, yeni 1 litre su koyun ve 12 saat daha beklemeye bırakın.
    Zaman dolduğunda, 750 ml su ekleyin, ve işte içeceğiniz hazır!
    Servis etmeden önce, buzdolabında bir süre bekletmenizi öneriyoruz.
    Soğuk bir şekilde saklayın.

    Fermantasyon süreci sırasında, bu içecek probiyotik mikroorganizmalar üretir ve eğer daha fazla bekletirseniz alkollü bir içeceğe dönüşür, hatta biraz daha bekletirseniz sirkeye dönüşür.
     
    AybüKe bunu beğendi.
  2. buhurdan

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.842
    Beğenileri:
    1.791
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    1.435 ÇTL
    fermente edilmiş ananas nasıl oluyor ki acaba
     
    AybüKe ve Çağlayağmur bunu beğendi.
  3. Çağlayağmur

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.270
    Beğenileri:
    4.932
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    3.947 ÇTL
    Denemekle anlaşılır bu ama baktım yok. Senin varsa bir denesen de fikriniz olsa:)
     
    AybüKe bunu beğendi.
  4. AybüKe

    AybüKe Kahpelik Son Moda Özel üye

    Katılım:
    8 Ocak 2018
    Mesajlar:
    1.118
    Beğenileri:
    834
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Boş Gezenin Boş Kalfası
    Yer:
    Antalya
    Banka:
    8.599 ÇTL
    Ananas ilk defa duydum yoğurt ve kefiri duymuştum
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş