1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Baharatlı yumurta dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    6 katı haşlanmış yumurta
    60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
    3 yumurtanın sarısı
    1 çay kaşığı tuz
    1 kahve kaşığı karabiber
    1/2 kahve kaşığı hindistancevizi
    6 dilim bayat ekmek (kenarları alınmış)
    1/2 su bardağı süt (sıcak)
    3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
    2 çorba kaşığı krema

    Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız. Orta boy bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
    Yumurtaları ortalarından yarıya kesip, sarılarını çıkarınız. Yumurta sarılarını bir kaşığın sırtıyla bastırarak, tel süzgeçten orta bey bir kaseye geçiriniz. (Beyazlarını saklayınız.) Çiğ yumurta sarılarını, ezdiğiniz katı yumurta sarılarına ekleyip, çatalla ezerek bir bulamaç yapınız. Kalan 60 (4 çorba kaşığı) yumuşatılmış yağı, tuzu, biberi ve hindistancevizini katıp, bir kenara bırakınız.
    Ekmek dilimlerini orta boy bir kaseye koyup, üstlerine sıcak sütü dökünüz. 5 dakika, ekmek dilimleri sütün çoğunu emerek iyice ıslanana kadar bekletiniz. Ekmeği küçük bir kaseye aktarıp, fazla sütü süzerek atınız. Ekmeği çatalla ezerek pürtüksüz bir hale gelmesini sağlayınız. Tahta bir kaşıkla, ezilmiş ekmekleri ve maydanozu yumurta sarısı karışımına karıştırınız.
    Sakladığınız yarım yumurta aklarının her birini bu karışımla doldurunuz. Kalan karışıma kremayı katarak tepsiye yayınız. Doldurulmuş yumurtaları kremalı karışımın üstüne dizip, tepsiyi fırının orta katına sürerek 20-30 dakika, yumurta dolmalarının üstü hafifçe kızarana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, servis ediniz.
     

Sayfayı Paylaş