1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Baklalı Kuzu Yahnisi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 6 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Baklalı Kuzu Yahnisi

    4 kuzu pirzolası (ya da kemikli parça kuzu eti; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)
    bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
    2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
    30 g yağsız pastırma (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
    1 soğan (ince doğranmış)
    2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
    750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)
    2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    1 tatlı kaşığı sirke
    300 g taze iç bakla
    bir tutam tuz

    Pirzolaların (ya da kuzu eti parçalarının) üstüne karabiberi serpip, bir kenara bırakın. Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca pirzolaları koyup.her iki yanlarını 1'er dakika kızartın. Sonra delikli spatulayla bir-tabağa çıkarın.
    Tavaya pastırma şeritleri ve soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1 dakika daha pişirin.
    Pirzolaları tavadaki karışrmın üstüne koyup, domatesler, fesleğen, sirke, içbaklalar ve tuzu ekleyerek, tıkırdamaya bırakın. Tıkırdamaya başlayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, baklalı kuzu yahnisini, pirzolalar yumuşayıncaya (ama aşırı yumuşamamalıdırlar) kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin.
    Tavayı ateşten alıp, baklalı kuzu yahnisini 4 tabağa bölüştürerek servis yapın.
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    500 gr. taze bakla
    1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    1 adet havuç
    2 diş sarmısak
    4 adet domates
    1 adet soğan
    5 dal maydanoz
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 adet defne yaprağı
    1 su bardağı su
    1/2 çorba kaşığı toz şeker
    Karabiber
    Tuz

    Etleri yağda kızartıp kenara alın. Tavadaki yağa halka doğranmış havuç, kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Karışımı tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, defne yaprağı, su ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra doğranmış baklayı tencereye ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.

     

Sayfayı Paylaş