1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

baklava börek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]
    10 baklavalık yufka
    İç harcı için:
    300 gr kıyma
    3 soğan
    2 çorba k. kuş üzümü
    2 çorba k. dolmalık fıstık
    tuz,karabiber
    Üzeri için:
    100 gr. tereyağı
    HAZIRLANIŞI
    3 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağı alıp soğanları kavurun.Soğanın üzerine 300 gr.
    kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Başka bir tavada kuş üzümü ve dolmalık fıstığı kavurun.
    Kavrulan fıstıkları kıymalı harca ilave edin ve üzerine tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
    Baklavalık yufkaları tezgaha serin ve yuvarlak bir tepsiyi ölçü alarak aynı boyda yufkalardan yuvarlak
    şekiller kesin.Baklavalık yufkaların yarısını tepsiye alın yarısı geldiğinde kıymalı harçı iyice yayın ve
    diğer kalan 5 yufkayı kıymalı harcın üzerine paylaştırın.Tepsini köşelerini iyice bastırın.
    Tepsideki yufkaltı baklava şeklinde kesin.Tereyağını tavada ertin ve erimiş tereyağını tepsinin
    üzerinde gezdirin.
    Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında baklava böreğinizi pişirin
     

Sayfayı Paylaş