baklava börek

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
Katılım
24 Arl 2011
Mesajlar
7,659
Beğeniler
1,564
#1

10 baklavalık yufka
İç harcı için:
300 gr kıyma
3 soğan
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. dolmalık fıstık
tuz,karabiber
Üzeri için:
100 gr. tereyağı
HAZIRLANIŞI
3 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağı alıp soğanları kavurun.Soğanın üzerine 300 gr.
kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Başka bir tavada kuş üzümü ve dolmalık fıstığı kavurun.
Kavrulan fıstıkları kıymalı harca ilave edin ve üzerine tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Baklavalık yufkaları tezgaha serin ve yuvarlak bir tepsiyi ölçü alarak aynı boyda yufkalardan yuvarlak
şekiller kesin.Baklavalık yufkaların yarısını tepsiye alın yarısı geldiğinde kıymalı harçı iyice yayın ve
diğer kalan 5 yufkayı kıymalı harcın üzerine paylaştırın.Tepsini köşelerini iyice bastırın.
Tepsideki yufkaltı baklava şeklinde kesin.Tereyağını tavada ertin ve erimiş tereyağını tepsinin
üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında baklava böreğinizi pişirin
 

Benzer konular

Top