1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Balgam Söktürücü Bitkisel Reçeteler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 20 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.611
    Beğenileri:
    5.937
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    3.727 ÇTL
    Balgam Söktürücü Bitkisel Reçeteler


    ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Andız otu kökleri toz haline getirilir, günde 2-10 gr balla yenilir.

    İNCİR: incir şurubu yapılıp içi lir.

    ŞAKAYIK: Şakayık bitkisi ağızda çiğnendiğinde baştaki balgamı söktürür.

    AKIRIKARHA KÖKÜ: Akın karhamesteki ile çiğnenir.

    ACI BADEM İÇİ: Yemekle beraber acı badem içi yenilir, günde 4-6 adedi geçmemelidir. BADEM PÜSÜ (SAKIZI): Badem püsü sirke ile eritilip içilir. (Tuzlu balgamı giderir).

    BAKLA TOHUMU: Bakla tohu munun üzerindeki kabuk çıkarı lır. Püre haline getirilip yenilir. BALDIRI KARA: 1 bardak kay nar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    VENÜS SAÇI: Aynı şekilde kullanılır.

    SATER: 10 gr sater tuz ile yenilir. Veya sirke ile içilir.

    MEZDEKI SAKIZI: Mezdeki sa kızı 8 gr, şeker 4 gr gece yatarken soğuk su ile içilir.

    ÇAM TOMURCUĞU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr tomurcuk ko nur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.

    ÇAM YAPRAĞI ESANSI: Günde 1-3 damla 1 kesme şeker üzerine damlatılarak yenilir. Aynı maksatla terementi esansı (neftyağı) da kullanılabilir.

    ÇEMEN TOHUMU: 1 bardak suya, 10 gr tohum konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içi lir.

    Tohum toz halinde günde birkaç defa 0,5-1 gr içilir.

    DAR-I FÜLFÜL: Günde 2,5 gr toz halinde şekerle beraber alınır.

    ENGİNAR YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.

    (Kök, sap ve tohumları da aynı maksatla kullanılır)

    GELİNCİK ÇİÇEĞİ: Gelincik çiçeği toz haline getirilir, 6 gr 1 bardak sütle içilir.

    Gelincik şurubundan günde bir kaç defa 30-60 gr içilir. Gelincik çiçeği ebegümeci, sığır kuyruğu 20 şer gr 1 kilo kaynar suda 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    GÜNLÜK: Günde 1-4 gr hap halinde yutulur. Günlük ağızda çiğnenir. (Baştaki balgamı çıkarır)

    GÜL: 1 bardak kaynar suya, 4 gr kuru gül konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    HİNDİSTAN CEVİZİ KÜÇÜK: Hindistan cevizi toz haline getiri lir, günde 3 defa 0,5 gr içilir.

    1 bardak suya, 10 gr parçalanmış ceviz konur, 10 dk kaynatılır, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

    ŞEYTAN TERSİ: Şeytan tersi toz halinde 0,5-1 gr hap halinde alı nır.

    HURMA: Sabahları aç karna bir kaç adet hurma yenilir.

    KANARYA OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    KARPUZ: Karpuz, bal ve zencefil ile yenilir.

    KASNI ERKEK: 2 gr kasnı, sinir otu yaprağının suyu ile içilir (Ve remlilerin balgamında faydalıdır).

    K. KAVAK TOMURCUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tomur cuk konur, 10 dk bekletilip içilir.

    KAVAK KABUĞU (HER TÜRLÜSÜ): Aynı şekilde kullanılır. KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr taze veya kuru bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    TİLKİ ÜZÜMÜ: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr kurutulmuş dallar dan konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir.

    KURU ÜZÜM: 1 bardak suya, 10 gr üzüm konur, 10 dk kaynatılır, günde 3-4 bardak içilir. (Kuru üzüm yenilir)

    KÜKÜRT: Günde 0,5-1 gr kükürt içilir veya şeker balla yenilir.

    LADEN OTU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    LADEN ZAMKI: Balgam söktürücü olarak kullanılır.

    MAZI AĞACI YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı ufa lanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak tok karna içilir.

    MENEKŞE: 1 bardak kaynar su ya, 20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak süte 2 gr menekşe kökü konur, kaynatılır, yatarken sıcak olarak içilir. Birkaç gün devam edilir.

    OKALİPTÜS YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    PELESENK YAĞI: Günde 10 gr pelesenk yağı içilir.

    PELESENK AĞACI: 1 bardak su ya, 10 gr pelesenk yongası konur, 10 dk kaynatılıp içilir. Tohumu da aynı maksatla kullanılır.

    SÜT OTU: 1 bardak suya, 20 gr bitki konur, 10 dk kaynatılır, günde 1-2 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 3 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

    SAFRAN: Günde birkaç defa 0,2-0,5 gr toz halinde içilir.

    SARIMSAK OTU: 1 bardak kay nar suya, 5 gr bitki veya tohumu konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.

    ANTEP FISTIĞI: Antep fıstığı içi havanda su ile dövülür. Şeker şu rubu ile tatlandırılıp yenilir.

    TEREYAĞI: 50 gr tereyağı, 50 gr şeker, 50 gr ezilmiş badem, 50 gr mürrüsafı macun yapılır. Birer kaşık yenilir.

    ZAMBAK SOĞANI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze soğan ko nur, 10 dk bekletilir, günde 1 bar dak içilir.

    TAŞ ANASONU: 1 bardak suya, 10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, 1 günde tüketilir.

    ASLAN KUYRUĞU: 1 bardak suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 8-10 saat bekletilir, 1 günde yu dum, yudum içilerek tüketilir. Aslan kuyruğu toz haline getiri lir, günde 1 gr içilir.

    BURÇAK TOHUMU: Burçak to humları toz haline getirilir, balla macun yapılır, günde 2 defa 1 ce viz büyüklüğünde yenilir. 1 bardak suya, 30 gr burçak ko nur, 20 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir.

    KEBERE KÖKÜ: Kebere kökü toz haline getirilir, sümbül çiçeği ile karıştırılır, balla macun yapı lıp yenilir.

    NEVRUZ OTU: 1 bardak suya, 50 gr bitki konur, 10 dk kaynatı lır, günde 3 bardak içilir.

    SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya, 12 gr kök konur, 10 dk kay natılır, günde 2 bardak içilir. bardak kaynar suya, 10 gr yap rak konur, 10 dk bekletilir, günde
    bardak içilir.

    ZULUMBA: 1 bardak suya, 4-10 gr zulumba konur, 10 dk kaynatı lır, günde 2-3 bardak içilir.

    Zulumba toz haline getirilir, gün de birkaç defa 0,5-1 gr içilir.

    ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ: Çadır uşağı reçinesinden 0,5-2 gr hap halinde kullanılır. Günde 1-2 gr bir miktar bal ve arpa suyu ile alınır.

    (Balgam söktürmede çok etkili dir)

    KETEN TOHUMU: Keten tohu mu, elma kabuğu, ıhlamur bera ber kaynatılıp içilir. Keten tohumu kavrulur, toz hali ne getirilir, balla karıştırılır, ye meklerden 1 saat evvel 1 kaşık ye nilir.

    YILAN YASTIĞI YUMRUSU: 1 bardak kaynar suya, 1-2 gr kuru tulmuş yumru konur, 10 dk bek letilir, 1 günde tüketilir.

    YENTÜN KÖKÜ: Yentün kökü nün kabuğu toz haline getirilir, taze dere otu sıkılır, 1,5 gr dere otu suyuna 2 gr toz konur, bir miktar saf su (maikratin) ilave edilip içilir.

    PIRASA: Balgam söktürücü ola rak pırasanın beyaz kısmı çiğ ola rak salata halinde yenilir.

    KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya, 5-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    SIĞIR KUYRUĞU ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 4 gr sığır kuyruğu çiçeği veya yaprağı ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Daha etkili bir terkip. 1 bardak kaynar suya, 4 gr sığır kuyruğu çiçeği, 4 gr gelincik çiçeği, 3 gr ebegümeci çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KENEVİR: 1 bardak kaynar suya,1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, 1 günde yudum yudum içilir. Balla tatlandırılırsa daha etkili olur.

    Dövülmüş kenevirden yarım çay kaşığı bal şerbeti ile içilir.

    MEYAN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr dövülmüş kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    Meyan kökü toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,5-1 gr içilir.

    Meyan balından günde 1 gr yutu lur veya ağızda emilerek alınır.

    REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Rezene toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,5-1 gr içilir.

    MERSİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden önce içilir.

    Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr içilir.

    MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    YARPUZ (FİLİSKİN): 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir. Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle almır

    .IHLAMUR: 1 bardak kaynar su ya, 2 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Ihlamur toz haline getirilir, gün de 3-5 defa 1-4 gr içilir.

    Ihlamur, elma kabuğu keten to humu, beraberce kaynatılıp içilir.

    HAVLUCAN TOZU: 1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı havlucan konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Havlucan toz halinde günde 3 defa yarım çay kaşığı şekerle ye nilir.

    HAVLUCAN KÖKÜ: Havlucan kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    TERE SU TERESİ: Taze tere yap rakları sıkılır, elde edilen sudan günde 1 bardak içilir.

    Tere tohumu toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı sütle ve ya balla yenilir.

    HARNUP-KEÇİ BOYNUZU: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış meyve konur, 10 dk kaynatılır, günde 3-5 bardak yemek arala rında içilir.

    Keçi boynuzu toz halinde günde 3 defa 2-5 gr içilir.

    ÇÖREKOTU TOHUMU: Çöre-kotu hafif kavrulur, toz haline ge tirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı 1 miktar balla ağızda emilerek yu tulur.

    ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali ne getirilir, 4 gr bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilir.

    KİMYON: Kimyon su ve sirke ile kaynatılıp içilir (balgamı kuru tur).

    1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 3-5 defa 0,5-1 gr içilir.

    KARANFİL: 1 bardak kaynar su ya, 4-10 gr karanfil konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Karanfil toz halinde günde 3-4 defa 0,1-0,5 gr içilir.

    ÜZERLİK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2 de fa 1 bardak içilir.

    UDİHİNDİ: Udihindi kaynatılır, buharı teneffüs edilir. (Baştaki balgamı çıkarmak için) Udihindi yakılarak dumanı teneffüs edilir.

    ALTIN BAŞAK OTU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçekli bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    MAHLEP: Mahlep toz haline ge tirilir, balla macun yapılıp yenilir. Günde 1 kaşık mahlep azar azar yenir.

    FARFARA OTU: 1 bardak kaynar suya, 6-10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemekler arasında içilir. 1 bardak kaynar suya, 5 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç kaşık içilir.

    TERMİYE: Termiye kavrulur, toz haline getirilir, 4 gr bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilir.

    CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya, 4 gr taze veya kuru yap rak veya cevizin dış kabuğundan konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak azar azar içilir.

    SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10,20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekle tilir, günde 2-3 bardak içilir. Aynı miktar 5-10 dk kaynatılarak da kullanılabilir.

    ÇUHA ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-6 gr ince kıyılmış kök, yaprak veya çiçek konur, 5 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir. Çuha çiçeği toz haline getirilir, 15 gr aynı miktar kitre ile içilir.

    LAHANA: Lahana kaynatılır, su yundan günde 2-3 bardak içilir. Veya lahananın suyu sıkılır, gün de 2-3 bardak içilir. Lahana yaprakları sıkılır, elde edilen su yarıya ininceye kadar kaynatılır, şeker ilave edilir. Reçel haline getirilir, günde 2-3 kaşık bir miktar günlükle yenir. Kırmızı lahana sıkılır, suyu alınır, ağırlığı kadar bal konur, kaynatı lıp günde 2-3 fincan sıcak olarak içilir.

    MELEK OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Melek otu kökü toz haline getiri lir, günde 3 defa 0,5-1 gr içilir. 200 gr melek otu kökü toz haline getirilir, 200 gr kimyonla karıştı rılır, günde 1 kaşık içilir.

    BAYIR TURPU: Bayır turpu ren delenir, üzerine şeker konulur, 1 gece bekletilir, meydana gelen su dan günde 3 defa 1 kaşık içilir. Veya turp suyu balla tatlandırılıp içilir. (Tercihan yatmadan evvel içilmelidir).

    1 kaşık bayır turpu suyu 1 kaşık balla yenilir.

    ÇÖVEN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 2 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 20-100 gr içilir. HODAN-SIĞIR DİLİ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    KESTANE YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr kestane yaprağı veya dikenli dış kabuğu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ALIÇ-YEMlŞEN: 1 bardak kay nar suya, 4 gr çiçek-yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 20 gr ezilmiş meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir.

    YER SARIMSAĞI: 1 bardak kay nar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, yemekler esnasında 1 bardak içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan günde 50 gr içi lir.

    İTALYAN YASEMİNİ: 30 gr ya semin suyu mersin yaprağının suyuyla beraber içilir.

    SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kökler toz haline getirilir, 30 gr bal şerbeti ile içilir.

    SÜLÜK OTU: 1 bardak kaynar suya, yarım tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 defada tüketilir.

    Haşlanan suyu ile gargara yapılırsa dimağdaki balgamı söktü rür.

    TERE TOHUMU: Tere tohumu su ve balla kaynatılıp içilir.

    Taze bitki sıkılır, suyundan günde 1 bardak içilir.

    Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.

    ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ŞEYTAN TERSİ: Günde 0,5-1 gr hap halinde veya güllaç içinde alınır.

    KARAMUK DİKENİ: Karamuk meyveleri yenilir, çay gibi kaynatılıp içilir. Yaprakları da aynı maksatla kullanılır.

    TIBBİ KESTERE: 1 bardak kay nar suya, 2 gr bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 ka şık içilir.

    TOLU PELESENGİ: Günde bir kaç defa 1-3 gr toz halinde içilir veya şurubundan 30-100 gr içilir.

    TURP: Turp sıkılır, suyundan günde 2 çay bardağı içilir.

    TUZ: 1 bardak ılık suya, biraz çokça tuz konulup eritilir, bu nunla gargara yapılır. Boğazdaki yapışık balgamı giderir (denen miştir).

    Balla bir miktar tuz yenilir.

    AYRIK KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak 5 gr mesteki sakızı ile içilir.

    ŞAKAYIK ÇİÇEĞİ (AYI GÜLÜ): Şakayık çiçeği ağızda çiğnenirse baştaki balgamı söktürür.

    TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, 1 günde birkaç defada tüketilir. Balla içilirse yapışkan balgamı da çıkarır. KARANFİL: Karanfil, sütle kay natılır, balla tatlandırılıp içilir.

    SARIMSAK: 1 bardak süt içerisi ne 1 baş sarımsak konur, kaynatılıp süzülür, sütü sıcak olarak ya tarken yudum yudum içilir. Bir kaç gün devam edilir.

    2 bardak suya, 25 gr ezilmiş sarımsak, 10 gr kekik konur, 1 bar dak kalıncaya kadar kaynatılıp süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içi lir. Veya bir miktar su ile de içile bilir. Çocuklara 1 çay kaşığı su ile karıştırılıp içilir.

    RAVEND KÖKÜ: 1 bardak kay nar suya, 2 gr ravend kökü bir miktar geven zamkı, bir miktar çay konulur, 10 dk bekletilir, ılık olarak içilir.

    PANAMA KABUĞU: 500 gr su ya, 1,5 gr kabuk konur, 10 dk kaynatılır, 2 saatte bir 1 çay kaşığı içilir.

    SIĞIR KUYRUĞU: 4 gr sığır kuyruğu yaprak veya çiçeği, 4 gr gelincik, 2 gr ebegümeci çiçeği 1 bardak kaynar suya, konur, 10-15 dk bekletilir, süzülür, balla tatlan dırılır, günde 2-5 defada sıcak olarak içilir.

    ZAMBAK SOĞANI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze soğan ko nur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.

    ŞEKER: Şeker yenildiğinde bal gamı giderir.

    GRİNDELYA ÇİÇEĞİ: 1 bardak suya, 10 gr bitki konur, 10 dk kaynatılıp içilir.

    Bitki toz haline getirilir, günde 10 gr içilir.

    DAR-I FÜLFÜL: Dar-ı fülfül, mesteki sakızı toz haline getirilir, 2 şer gr beraber içilir.

    KlŞNÎŞ: 15 gr kişniş, 20 gr reze ne, 2 gr mesteki sakızı, 100 gr sinameki, 15 gr günlük, 20 gr ana son, 1250 gr şeker toz haline ge tirilir, 500 gr su ile kaynatılır, içi ne 1 adet limon sıkılır, macun kıvamına gelince indirilir. Sa-bah-akşam 1 ceviz büyüklüğün de yenilir.

    SİNAMEKİ: 1 bardak suya, 3 gr sinameki, 3 gr anason konur, 5 dk kaynatılıp tatlandırılır, sabah aç karna, gece yatarken ılık olarak içilir.

    PERU PELESENGİ: Bir miktar peru pelesengi ağızda emilir.

    SERÇE DİLİ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    İPEKA KÖKÜ: İpeka kökü toz haline getirilir, günde 0,05-0,30 gr içilir.

    BESBAYE KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-6 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.

    KARAMUK DİKENİ: 1 bardak suya, 4 gr kök veya kök kabuğu konur, 5-10 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Karamuk meyveleri çay gibi kaynatalıp, içilir-meyveleri yenilir.

    AYI KULAĞI: 15 gr ayı kulağı tohumu toz haline getirilip içilir.

    YABANİ ROKA: Yabani roka tohumları toz haline getirilir, bal ve sirke ile karıştırılıp içilir.

    Tohumlar kaynatılır, bal ve sirke ile karıştırılıp içilir. SÜLÜK OTU: Sülük otu kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, (baştaki balgamı alır).

    MORBAŞ SOĞANI: Morbaş soğanı toz haline getirilir, günde 12 gr içilir.

    BOYNUZLU GELİNCİK: 1 bar dak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, birkaç defada tüketilir.

    GÜLSUYU: Gül suyuna ekmek ıslatılıp yenilir.

    Gül kurutulur, toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir

    (baştaki pis ve tuzlu balgamları aktırır).

    YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Taze bitki sıkılır, suyundan günde 40-60 gr içilir.

    ABDES BOZAN OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr dal ve ya gövde kabuğu, kökü veya bitki konur, 10 dk bekletilip içilir. SOĞAN: Soğan kuyruk yağında kızartılır, gece göğsün üstüne bağlanır.

    HURMA: Sabahları aç karna hurma yenilir. Bir müddet devam edilir.

    KEKİK: 5 gr kekik, 5 gr sirke az miktarda tuz beraber içilir.
     
Benzer Konular
  1. melegimmm
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    901
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    570
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    407
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    432
  5. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    285
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş