1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Balık Çorbaları

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 18 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    MALZEMELER

    2 kg beyaz etli balık
    1 kuru soğan
    1 havuç
    2 defne yaprağı
    1 demet maydanoz
    2.5 litre su
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 taze soğan
    2 pırasa
    5 diş sarmısak
    2 domates
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay kaşığı safran
    1 çay kaşığı kekik
    6 dilim ekmek
    1 yemek kaşığı mayonez
    1 yemek kaşığı rakı
    2 portakal kabuğu
    Tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın.Halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun. Rakı ve tuzunu ekleyin.
    Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir diş sarmısağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
     
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    MALZEMELER

    2 kg beyaz etli balık
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    2 adet defne yaprağı
    1 demet maydanoz
    2.5 litre su
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet taze soğan
    2 adet pırasa
    6 diş sarımsak
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı safran
    1 çorba kaşığı salça
    2 adet portakalın kabuğu
    1 çorba kaşığı rakı
    2 adet domates
    6 dilim ekmek
    1 çorba kaşığı mayonez
    Tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın.
    4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın. Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun,
    1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
    Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.
     
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    MALZEMELER

    500 gr. Levrek
    500 gr. Dil Balığı
    500 gr. Mezgit
    12 Kabuklu Salma Midye
    1 Ufak Istakoz
    1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
    2 Büyük Soğan
    2 Pırasa
    2 Diş Dövülmüş Sarmısak
    2 Domates
    2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    1/2 Limonun Kabuğu
    1 Tatlı Kaşığı Kekik
    2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
    2 Defne Yaprağı
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
    Tane Karabiber
    RUY SOS MALZEMESİ
    3 Patates (haşlanmış)
    1 Tutam Safran
    3 Diş Sarmısak
    1 Su Bardağı Zeytinyağı
    3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
    2 Yemek Kaşığı Salça Tuz



    HAZIRLANIŞI

    RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.
    ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.
     
  4. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    Balık Çorbası Terbiyesi


    MALZEMELER

    2 çorba kaşığı un
    2 yumurta sarısı
    1 adet limonun suyu
    1 su bardağı su
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin. Bu işlemi yaparken unun topaklanmamasına dikkat edin. Limon suyunu ve yumurta sarılarını ilave edip çırpın.
    Bu sos içinde mayonez ve krema gibi katkı maddeleri bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir.
     

Sayfayı Paylaş