Balıkçılık En Çok Hangi Bölgede Yapılıyor?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Katılım
7 Hzr 2006
Mesajlar
36,719
Beğeniler
8,982
Takım
GALATASARAY
#1
Balıkçılık en çok hangi bölgede ve neden yapılır? - Balıkçılık en çok nerede yapılır?



Türkiye denizlerle çevrili ve gölleri göletleriyle balıkçılığa çok uygun bir ülkedir.

Karadeniz başta olmak üzere Ege Denizi Marmara Denizi ve Akdeniz'de balıkçılık yapılmaktadır. Denizlerimizde en çok avlanan balıklar başta hamsi olmak üzere (yılda 70 bin ton) torik palamut uskumru istavrit kefal kalkan lüfer ve barbunyadır.

Ayrıca göl ve göletlerde de tatlısu balıkçılığı yapılmaktadır. Buralarda sazan bıyıklıbalıkçapak tatlı su kefali incibalığı tatlısu levreği yayın turna alabalık karabalık ve daha birçok çeşitler yetişir.


Türkiye'de balıkçılık

Balıkçılığın en yaygın olduğu bölge Karadenizdir. İkinci Marmara bölgesidir.

Balıkçılığın Karadenizde önemli bir yere sahip olmasının nedeni iş olanaklarının az olmasından kaynaklanır. Marmara bölgesinde ise Istanbul ve Çanakkale Boğazları balıkların göç yolları üzerinde olduğu için verimlidir.

Göller yöresi dışında ülkemizde balıkçılık yapılamaz. Sebebi göllerimizdeki aşırı tuz miktarıdır.

Akdeniz ve Ege bölgesinde balıkçılığın gelişmemesinin nedeni buralarda turizm ve tarım gibi daha çok gelir getiren ekonomik kaynakların tercih edilmesidir.
 

Benzer konular

Top