1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Balkabaklı Bisküvi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 24 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL


    [​IMG]

    MALZEMELERİ:

    5 dilim balkabağı
    1 paket pötibör bisküvi
    1 su bardağı toz şeker
    1 kahve fincanı su
    3 su bardağı süt
    2 paket kremşanti

    ÜZERİ İÇİN:

    1 su bardağı çekilmiş ceviz veya hazır cevizli krokan

    YAPILIŞI:

    (1) Kabak dilimlerini küçük parçalara doğrayıp yıkayın. Tencereye alıp 1 su bardağı toz şeker ve 1 kahve fincanı su ekleyin. Kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Kabakları robota alıp (veya çatalla ezip) püre gibi olana kadar ezin.
    (2) 2 paket kremşantiyi derin bir kaba alın. 2 bardak sütü azar azar yedirerek ekleyip mikserle çırpın. Kremşanti kabarıp koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Buzdolabında bekletin.
    (3) Bisküvileri 1 su bardağı soğuk süle tek tek batırıp çıkarın ve servis labağına yan yana sıralayın. Üzerine kabak püresini ilave edip spatula ile düzelterek yayın. Malzeme bitene kadar sıralamayı aynı şekilde uygulayın. Üzerini veya kenarlarını kremşanti ile süsleyip cevizi serpiştirin. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş