1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Balkabaklı Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 8 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler

    2 paket pandispanya
    2 paket krem şanti
    1 kg soyulmuş balkabağı
    1 su bardağı şeker
    3 paket krema sertleştirici
    süt


    Hazırlanışı

    Pandispanyanın bir tanesi sekiz üçgene bölünür.
    Bu üçgenler iç kısmı (beyaz kısmı) kaseye gelecek ve kubbe görünümü oluşacak şekilde dizilir.
    Dizilen pandispanyalar şekil almaları için başka bir kase ile sıkıştırılıp bekletilir.
    Bu arada balkabağı çok az su ve şeker ile yumuşayana kadar haşlanır.
    Haşlanan balkabakları püre haline getirilir.
    Püre haline gelen balkabaklarına 2 paket krema sertleştirici eklenip çırpılır.
    2 paket krem şanti bir paket için gereken süt miktarıyla hazırlanıp içine krema sertleştirici ilave edilir.
    Kalan pandispanyalardan bir tanesi servis tabağına konulup süt ile hafifçe ıslatılır.
    Kremanın yarısı pandispanyanın üzerine yayılır.
    İkinci kat pandispanya konulup, süt ile ıslatılır.
    Kenar süslemesi için ve kubbenin dik durabilmesi için bir miktar balkabağı püresi ayırıp geri kalanı pandispanyanın üzerine dökülüp, yayılır.
    Üçüncü pandispanya pürenin üzerine konulup, süt ile ıslatılır.
    Pandispanyanın tam orta kısmına ayrılan püreden konulur.
    Kremadan 2 yemek kaşığı kadar ayrılıp kalanı özellikle ortada kubbe oluşacak şekilde pandispanın üzerine konulup düzeltilir.
    Kubbe görüntüsü vermek için iki kase içinde sıkıştırılan pandispanyalar kremanın üzerine dizilir.
    Üzerleri ayrılan krema ile sıvanır.
    Pastanın kenarları bir spatül yardımıyla balkabağı püresi ile kaplanır.
    Önce dondurucuda dondurulup, servis yapmadan önce dolap kısmına alınmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş