1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ballı elma tatlısı nasıl yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 29 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    [​IMG]


    Her 1 elma için : 1 kaşık bal, 2 tatlı kaşığı siyah üzüm, 2 tatlı kaşığı ufalanmış ceviz içi, 1 çay kaşığı tarçın olmalı. Bu malzemeler elmanın içiyle karıştırılıp, oyulan elmalara doldurulup fırına verilmelidir.
    Diyette olanlar ve formunu korumak isteyenler için :
    Elma tatlıları en iyi tatlılardır ve kalorileri oldukça düşüktür.
    Malzemeler
    1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve
    çekirdek yatakları çıkartılmış)
    1 Adet karanfil
    1 Çay kaşığı toz tarçın
    1 Tatlı kaşığı esmer şeker
    ½ Su bardağı su
    Yapımı
    Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
    NOT: Ayva ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz
     

Sayfayı Paylaş