1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Ballı elma tatlısı nasıl yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 29 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    316 ÇTL
    [​IMG]


    Her 1 elma için : 1 kaşık bal, 2 tatlı kaşığı siyah üzüm, 2 tatlı kaşığı ufalanmış ceviz içi, 1 çay kaşığı tarçın olmalı. Bu malzemeler elmanın içiyle karıştırılıp, oyulan elmalara doldurulup fırına verilmelidir.
    Diyette olanlar ve formunu korumak isteyenler için :
    Elma tatlıları en iyi tatlılardır ve kalorileri oldukça düşüktür.
    Malzemeler
    1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve
    çekirdek yatakları çıkartılmış)
    1 Adet karanfil
    1 Çay kaşığı toz tarçın
    1 Tatlı kaşığı esmer şeker
    ½ Su bardağı su
    Yapımı
    Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
    NOT: Ayva ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz
     

Sayfayı Paylaş