1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ballı Muhallebi Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 9 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler,

    1 litre süt

    1 su bardağı un

    Yarım su bardağı toz şeker

    2 paket vanilya

    2 adet muz

    1 çay bardağı süzme bal

    Yarım çay bardağı su

    Hazırlanışı,

    Tencereye; süt, un, toz şeker ve vanilyayı alın.

    Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

    Muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.

    Muzların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.

    Tatlı kâselerini, suyla hafifçe ıslatın.

    Kâselerin yarısında kadar muhallebi koyun.

    Üzerine birkaç dilim muz yerleştirin.

    Kâseyi dolduracak şekilde muhallebi koyun.

    Muhallebileri buzdolabında 2 saat bekletin.

    Düz tabaklara ters çevirin.

    Bal ve suyu sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynatın.

    Ballı sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine dökün.

    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 15 Ağustos 2015
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Usta

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    564
    Beğenileri:
    380
    Ödül Puanları:
    1.480
    Banka:
    6 ÇTL
    yapan olsa da yesek :D
     

Sayfayı Paylaş