1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ballı Ördek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 6 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
    2 kiloluk bir ördek,
    2 sap kereviz,
    1 baş iri soğan,
    3 kaşık soya yağı,
    1 tatlı kaşığı toz şekeri,
    1 çay kaşığı kimyon,
    4 kaşık bal,
    2 kaşık sirke,
    1 çay kaşığı tarçın,
    yeteri kadar tuz.

    Yapımı: Ördeği 3-4 gün buzdolabında veya kar içinde tuttuktan sonra tüylerini yolup içini çıkarmalı, kafasını kesip ince tüylerini gidermek için tütsülemeli. Bol akarsuda yıkadıktan sonra bir kenarda süzülmeye bırakmalı.
    Beri yanda bir kuşaneye kıyılırcasına ince doğranmış soğanla kerevizi koymalı. Tarçını, kimyonu, iki kaşık soya yağını, toz şekerini katmalı, kuşaneyi orta ısılı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak bu salçayı kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte tutmalı. Salça kaynamaya başlarken ateşten indirmeli ve ördeğin karnına boşaltmalı. Ördeğin gerisiyle boynunu diktikten sonra ördeğin dışını tuzla iyice ovmalı. Ördeği pyrex bir kayık tabağa yerleştirip 200 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli.
    Ördeğin kör yanı nar gibi kızarınca pyrex kayık tabakta biriken yağları boşaltmalı. Ördeğin üstüne 1 kaşık soya yağı - bal ve sirkeyle meydana getirilecek salçayı sıvamalı ve ısısı azaltılmış fırına tekrar koyup vakit vakit kabın dibinde biriken salçayla ıslatarak iki saat kadar pişirmeli. Ördek iyice pişince bunu fırından çıkarıp salçasız olarak bir servis tabağına yerleştirmeli. Ördeğin salçasını ise ince delikli bir süzgeçten geçirdikten sonra salça kâsesine boşaltmalı ve ikisini birlikte sıcak sıcak servis yapmalı.
     
  2. ukyo29

    ukyo29 Katılımcı

    Katılım:
    12 Aralık 2010
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    620
    Banka:
    0 ÇTL
    ""Ballı Ördek"" güzel bir lakap olur :)
     
  3. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Evet oyönden bakmamıştım hiç=LL
     
  4. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Usta

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    564
    Beğenileri:
    380
    Ödül Puanları:
    1.480
    Banka:
    6 ÇTL
    ilk defa duydum fena olmayabilir
     

Sayfayı Paylaş