1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bamya Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 9 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Konya’nın çok meşhur lezzetli çorbası. Yemeyenlerin mutlaka tatması gereken bir lezzet…

    Konya’da düğün yemeklerinin davet sofralarının baş tacı güzel çorbamız ekşili olur kaynar kaynar ikram edilir.

    Malzemeler: 4-6 Kişilik

    ■1 su bardağı tepeleme kuru çiçek bamya
    ■2 adet soğan
    ■150 gr minik doğranmış kuşbaşı et
    ■1 yemek kaşığı tereyağı
    ■1 yemek kaşığı sıvı yağ
    ■1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
    ■5 su bardağı su
    ■1 limonun suyu
    ■tuz
    Tarif:
    Bamyaları bir bez arasında ovalayıp kılçıklarının dökülmesini sağlayın. (ben su bardağına basa basa dolduruyorum bamyaları dolu dolu oluyor yani) Tencerede bir miktar suyu kaynatın tuz ve limon suyu ekleyip bamyaları yumuşayana kadar 5-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuk sudan geçirin. Bamyaları nazikçe iplerinden sıyırın.

    Minik doğranmış etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Yağları ve incecik kıyılmış soğanı ekleyin, soğanlar iyice ölene kadar kavurun. Salçayı ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5 su bardağı sıcak suyu dökün. Etleri bir süre kaynatın. Kontrol edin etler iyice yumuşamışsa bamya ve limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte özleşene kadar 35-40 dakika pişirin.
     

Sayfayı Paylaş