1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bavyera pastası.

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve eCeL tarafından 10 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. eCeL
    Cesur

    eCeL eS geç ! Özel üye

    Katılım:
    19 Haziran 2013
    Mesajlar:
    536
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    özgüяℓüк α∂ıηα нєя yer.
    Banka:
    7 ÇTL
    [​IMG]




    Malzemeler

    5 su bardağı süt

    6 yumurta sarısı

    200 ml krema

    1 su bardağı toz şeker

    2.5 yemek kaşığı un

    5 yaprak jelatin

    120 gr bitter çikolata

    120 gr beyaz çikolata

    Bavyera pastası hazırlanışı

    Bavyera pastası: Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye bölün. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, diğerine de beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Biraz koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekrar derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
    Bavyera pastası artık hazır, afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş