1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bayat ekmekle yapılan tarifler

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 12 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Yoksa siz bayat ekmekleri atıyor ya da kuş yemi mi yapıyorsunuz?

    Hem ekmekleri değerlendirebileceğiniz, hem de çok kısa zamanda pratik lezzetler hazırlayabileceğiniz tariflerimiz var.


    [​IMG]

    Baharatlı kruton

    Fransızların çorba ve salatalarından eksik etmediği krutonu siz de kolaylıkla yapabilirsiniz.

    Küçük bir kasede, tuz, sarımsak tozu, kuru maydonoz ve bunun gibi istediğiniz tüm baharatları karıştırın. Tereyağı ufak bir tencerede eritin; eridikten sonra içine zeytinyağı da koyun. Yağı, ekmek küplerinin üzerine serpiştirin. Her bir ekmek küpünün yağlanmasını sağlayın, ancak ekmeklerin vıcık vıcık yağ olmamasından emin olun.

    Bir fırın tepsisini folyo ile kaplayın ve ekmek küplerini folyo ile yaladığınız fırın tepsisine yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-20 dakika kadar pişirin. Krutonlarınız hafifçe kahverengileçmeye başladığında, olmuşlar demektir. Fırıdan çıkardıktan sonra, üzerine 2 yemek kaşığı parmesan peyniri de serpebilirsiniz.

     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Ekmek kavurması

    Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış tereyağyağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken üzerine bir çay bardağı soğuk su serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp beş dakika pişirilir. Bu yemeği ızgara tavuk ya da köfteyle beraber servis edebilirsiniz.



     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Dilim pizza

    Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir. Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.

     
  4. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Tiytiri

    Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır. 2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında bir süre kavrulur. Bolca toz kırmızı biber, bir tutam tuz ve bir kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek dilimleri üzerinde gezdirilir.

     
  5. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Bayat ekmek köftesi

    Bayat ekmek ıslatılır. Suyu sıkılarak süzüldükten sonra bir kaba alınır. 100 gr. kıyma, bir baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çayla beraber servis edebilirsiniz.

     
  6. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Bayat ekmek tatlısı

    Bayat ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. Bir ekmek için iki su bardağı toz şeker ile iki su bardağı su kaynatılır. Çeyrek limonun suyu eklenir. Elde edilen şerbet, soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir.Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

     
  7. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    ben bayat ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırında kızartıyorum. sonra da onu çorbalarda kullanıyorum cok da lezzetlı oluyor hem de ekmekler israf olmuyor
     
  8. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Ekmek helvası

    Bir tencerede üç su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağında sürekli karıştırılarak, hafifçe kızarana kadar kavrulur.Ayrı bir tencerede bir su bardağı toz şeker ve bir buçuk su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir.

    Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır. Tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika beklenir. Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp çekilmiş Antep fıstığı ya da Hindistan ceviziyle süslenir.
     
  9. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL
    Bende öyle yapıyorum gerçekten güzel oluyor...
     
  10. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Papara

    Bayat ekmekler çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine soğan ve peynir karışımı dökülür. İsterseniz kekik ekleyebilirsiniz.

     

Sayfayı Paylaş