1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bebek yemekleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Mod-53 tarafından 2 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    BEBEK OMLETİ

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 yumurtanın sarısı
    1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı taze kaşarpeyniri rendesi

    BEBEK OMLETİ TARİFİ
    Yumurtanın sarısını akından ayırın. Minik bir teflon tavaya zeytinyağını koyun. Yumurta sarısıyla kaşarpeyniri rendesini bir kâsede karıştırıp, tavaya dökün. Omleti önlü arkalı
    kızartıp, bebeğinizin kahvaltısını hazırlayın. Dikkat! Sarısı dağılmayan yumurta taze demektir. Ama yine de yumurtayı buzdolabında koruyun ve paketin üzerinde üretim tarihi yazılı yumurtaları tercih edin


    BİSKÜVİLİ PEYNİRLİ EZME

    [​IMG]

    Malzemeler

    3-4 adet bebe bisküvisi
    1 dilim az tuzlu beyazpeynir (kibrit kutusunun yarısı)
    1 tatlı kaşığı pekmez
    Yarım çay bardağı ılık çay ya da ıhlamur.
    Portakal suyu (taze sıkılmış) ya da ılık süt


    PEYNİRLİ EZME TARİFİ
    Bir mama tabağına bisküvileri ince ince kırın. Peyniri rendeleyin. Pekmezi koyun ve onları ıslatmak için istediğiniz sıvıyı (çay, hlamur, taze meyve suyu, süt) üzerine ekleyin, sulu bir püre haline getirin. Dikkat! Ülkemizde çok yaygın olarak kullanılan geleneksel bir bebek kahvaltısıdır.



    SEBZELİ CİĞERLİ PÜRE

    [​IMG]

    Malzemeler

    Tavuk eti (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde)
    1 çorba kaşığı dolusu tavuk ciğeri
    1 adet ufak boy patates
    1 adet ufak boy kuru soğan
    3 yemek kaşığı süt

    CİĞERLİ PÜRE TARİFİ
    Tavuk ciğerini temizleyip, tavuk etleriyle birlikte küp küp doğrayın. Kuru soğanı rendeleyin ve patatesi dörde bölün. Hepsini
    tencereye koyup, üzerlerini geçecek kadar su ve 3 yemek kaşıgı süt ekleyip, pişmeye bırakın. Tavuk eti pişince mamayı püre haline getirin. Dikkat! Bu mamaya baska sebzeler de ekleyerek çocuğunuza yedirebilirsiniz. Ciğer, içindeki yüksek demir miktarı nedeniyle, sık sık çocuklarıma yedirdiğim bir yemektir.



    KUYMAK MAMA TARİFİ

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 yemek kaşığı mısır unu
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 su bardağı su
    Dil peyniri (kibrit kutusu büyüklügünde)
    ya da 1 yemek kaşığı lor peyniri

    KUYMAK MAMA TARİFİ
    Tereyağını tavada eritin ve tel süzgeçte eledigimiz mısır ununu ekleyip, bir iki kez çevirin. Hemen suyunu koyup karıştırarak kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince, dilpeynirini ince ince dograyın (tel tel diderek katarsak eriyen peynir uzar ve
    bebek yerken zorlanabilir). Lor peyniri kullanacaksanız özel bir işleme gerek yok. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilık olarak bebeginize yedirin.



    UN HERLESİ MAMA TARİFİ

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 yemek kaşığı un
    1/2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı su

    UN HERLESİ MAMA TARİFİ
    Teflon bir tavada tereyağını eritin, unu katın ve 1-2 dakika kavurun. Un hafif sarı bir renge dönüşürken, suyunu ekleyip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Un herlesi[
    kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ilıyınca bebeğinize yedirin. Anneannelerimizden kalma bir mama olan un herlesi, doyurucu bir özelliğe sahiptir
     
  2. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    YULAF UNU MAMA

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 yemek kaşığı yulaf unu
    1 su bardağı su veya süt
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    Taze mevsim meyveleri ya da
    kurutulmuş meyveler (kayısı, elma, erik, üzüm vb)
    ya da ceviz, fındık içi (ince dövülmüş)

    YULAF UNU MAMA TARİFİ
    Piyasada tane şeklinde satılan ya da toz halindeki yulaf ununu, su veya sütle sürekli karıstırarak, kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelip, kaynamaya baslayınca tozşeker katın. 1-2 dakika sonra ateşten alın. Bebeğinize bu şekliyle yedirebileceğiniz gibi, içine ya mevsim meyvelerinden doğrayarak ya da kurutulmus meyveleri incecik kıyarak katabilirsiniz. Ceviz içi veya fındık gibi kuruyemişleri de ince döverek mamaya ekleyebilirsiniz.
    Not:Yulaf unu kabızlığa da çok iyi gelir.
     

Sayfayı Paylaş