1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Berlin Usulü Tavuk Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 20 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.735
    Beğenileri:
    6.065
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.812 ÇTL


    Malzemeler

    1 Adet küçük tavuk
    1 Adet defne yaprağı
    1 Adet küçük kuru soğan
    10 Su bardağı su
    2 Adet orta boy havuç
    2 Çorba kaşığı buğday nişastası
    1 Su bardağı konserve bezelye
    2 Su bardağı erişte
    2 Tatlı kaşığı tuz
    Üzeri İçin;
    2 - 3 Dal maydanoz

    Hazırlanışı

    # Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
    # Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır.
    # Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
    # Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır.
    # Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür.
    # Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.
    # Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
    # Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır.
    # Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur.

    Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.



     

Sayfayı Paylaş