1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Berlin Usulü Tavuk Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 20 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.870
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.381 ÇTL


    Malzemeler

    1 Adet küçük tavuk
    1 Adet defne yaprağı
    1 Adet küçük kuru soğan
    10 Su bardağı su
    2 Adet orta boy havuç
    2 Çorba kaşığı buğday nişastası
    1 Su bardağı konserve bezelye
    2 Su bardağı erişte
    2 Tatlı kaşığı tuz
    Üzeri İçin;
    2 - 3 Dal maydanoz

    Hazırlanışı

    # Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
    # Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır.
    # Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
    # Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır.
    # Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür.
    # Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.
    # Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
    # Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır.
    # Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur.

    Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.



     

Sayfayı Paylaş