1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Beş Çayına: Katmerli Poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler


    1 tatlı kaşığı tuz

    Alabildiği kadar ılık su

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 çay bardağı yoğurt

    1 yumurta

    1 paket kuru maya

    3 su bardağı un

    İç harcı için,

    100 gram margarin

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Poğaçanın tarifi

    Bir kaba unu koyun. Orta kısmına yumurtanın akını ekleyin ve üzerine mayayı koyun. Mayanın üzerine yoğurdu, sonra da yağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ekleyin ve hazırladığınız karışımı yoğurun. Hamuru merdane ile açın iki eşit parçaya ayırın ve margarini eritin. Açtığınız iki parça hamura sürün. Hamurları iyice rulo yapın. Hamurları üst üste koyarak rulo yapın. 2 parmak eni olacak şekilde ruloları kesin. Kestiğiniz parçaları el yardımıyla açın, kaşarı koyun ve kapatın. Üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin iki yüz derecede ısınan fırında pişirin.

     

Sayfayı Paylaş