1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Beşamel Soslu Ispanak

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 19 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    Tabanı için,

    1 kg ıspanak

    1 adet kuru soğan

    1 yemek kaşığı sıvıyağ

    3 yemek kaşığı pirinç

    Damak tadınıza göre tuz, kırmızı biber

    Beşamel Sos için,

    2 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    3 yemek kaşığı tereyağı


    Üzeri için,

    1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

    Hazırlanışı,

    Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın.

    Haşlanan pirinci süzüp kenarda bekletin.

    Ispanakları bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.

    Yıkanmış ıspanakları orta büyüklükte doğrayın.

    Kuru soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

    Yayvan bir tencereye sıvıyağı alıp üzerine soğanı ekleyin.

    Orta dereceli ateşte soğanların rengi değişinceye kadar kavurun.

    Soğanların üzerine ıspanak ve haşlanmış pirinci ilave edin.

    Ispanaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

    Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

    Tencereyi ocaktan indirin.

    Isıya dayanıklı orta dereceli fırın tepsisine kavrulmuş ıspanağı alın.

    Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye un ve tereyağını alın.

    Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.

    Topaklanmasını önlemek için sütü azar azar tencereye ilave edin.

    Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

    Beşamel sosu, kavrulmuş ıspanağın üzerine yayın.

    Kaşar peyniri rendesi beşamel sosun üzerine serpiştirin.

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Dilimleyerek servis yapın.


    Afiyet olsun.
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL
    Çok severim olsada yesem :)
     

Sayfayı Paylaş