1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Beşamelli Patlıcan Tarifi Resimli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 9 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Beşamelli Patlıcan Tarifi


    Beşamelli Patlıcan İçin Malzemeler

    1 kilogram Patlıcan
    Karabiber
    1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
    Tuz
    Kekik
    3 Diş Sarımsak
    1 Tane Soğan
    1 Yemek Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    Beşamel Sos İçin Malzemeler
    [​IMG]
    Beşamel soslu patlıcan tarifi
    Patlıcanları fırında közleyin.Patlıcanlar közlenirken beşamel sosu hazırlayın.Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına rendelenmiş soğan,sarımsak,kekik ve tuzu ekleyin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup tereyağlı sosa bulayın.Beşamel sosu patlıcanların üzerine sürün ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacakdır.. 2 Su Bardağı Süt
     

Sayfayı Paylaş