1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Beyti Kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 24 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Malzemeler :[​IMG]

    Köfte için :


    500 gram yagli kiyma
    1 büyük sogan
    1 kirmizi çarliston biber
    galeta unu
    1/2 demet maydanoz
    Biraz zeytinyagi
    karabiber, tuz, Pul biber (istege bagli)


    Lavas ekmegi için :


    3 su bardagi Un
    Yarim paket yas maya
    tuz
    Alabildigi kadar ilik su
    (Bu ölçülerle tam 6 tane lavas ekmegi çikti)


    Sos için :


    50 gram tereyag
    2 yemek kasigi domates salçasi
    1 yemek kasigi biber salçasi
    2 su bardagi sicak su



    Hazırlanışı:

    Ilk önce köftelerden basliyalim. Bunun için, soganimizi ve biberimizi rondodan geçirelim. Veya minik minik dograyin. Dogranmis olan soganimiz ve biberimizi kiymamiza ilave edelim. Ince kiyilmiz maydanoz, galeta unu ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce yoguruyoruz. Köfte harcimizi 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz.

    Lavas ekmegimize geçelim. Bunun için, bir kabin içine, yasmayamizi ilik suyla eritelim. Unu ve tuzu ilave ederek, ele fazla yapismayan bir hamur elde edelim. Üstünü örterek 20 dakika dinlendirelim.
    Hamur dinlendikten sonra beze yapip tezgaha koyalim. Her bezeyi merdayle açip tavada arkali onlü pisirelim. Ve kenara koyalim.

    Dinlenmis olan köfte harcimizi uzun seritler halinde (adana kebab gibi) getirip, firin tepsimize dizelim her birini. Ve 200° derece firinda pisirmeye birakalim.

    Sosu hazirlayalim. Küçük bir tencerede tereyagimizi eritelim ve salçalarimizi ekleyelim. Salçalar eridikten sonra suyumuzu ilave edip, koyulasincaya kadar kaynatalim.

    Pismis olan köftelerimizi lavas ekmegimize koyup rulo seklinde saralim. Ve verev seklinde lokmalik keselim. Servis edecegimiz tabaga koyalim, ûzerine salçali sostan dökelim. Yogurtla nefis oluyor.

    Afiyet olsun
     
  2. Elifa

    Elifa Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    170
    Banka:
    0 ÇTL
    bunu ben yapamam ama güzel yapan bir lokanta bulsam hiç durmayacağım, çok harika gözüküyor:kik
     
  3. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Bende yapamam ama yemesine güzel yerim:D
     
  4. Elifa

    Elifa Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    170
    Banka:
    0 ÇTL
    İftara ne pişireceğimi düşünüp duruyorum halen bulamadım, daha doğrusu karar veremedim, pişirmesi kolay ve lezzetli bir yemek öneren var mı?
     
  5. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Hım ne pişirsen acaba yap bir mercimek çorbası canım çekiyo:D
     

Sayfayı Paylaş