Bezeli Parfe

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,842
Beğeniler
6,505
Şehir
Seattle.
#1


MALZEMELERİ:

5 adet yumurta akı
2 küçük paket toz kremşanti
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı kakao
20 adet hazır beze

YAPILIŞI:

(1) Kremşantiyi derin bir kaba alın. Sütü azar azar dökerek mikserle çırpın. Kremşanti kabarıp koyulaşınca buzdolabında bekletin.
(2) Yumurta aklarını derin bir kâsede 7 dakika (yumurtalar beyazlaşıp koyulaşana kadar) mikserle çırpın. Azar azar kremşantiye ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
(3) Derin bir cam kâsenin içini streç folyoyla kaplayın. Bezeleri kâsenin dibine ters olarak yerleştirin. Yumurtalı karışımın yarısını bezelerin üzerini kapatacak şekilde dökün ve kaşıkla düzelterek yayın, üzerine bastırın.
(4) Kahve, şeker ve kakaoyu kalan yumurtalı karışıma ilave edip iyice çırpın. Kâseye döküp üzerine kaşıkla bastırarak düzeltin.
(5) Kâseyi derin dondurucuda bir gece bekletin. Servis yapmadan 5 dakika önce derin dondurucudan çıkartıp servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerindeki streç folyoyu çıkartın ve bekletmeden dilimleyip servis yapın.



 
Ekleyen Benzer konular Kategori Cevaplar Tarih
Papatya Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri 2
DeNiZ- Diyet / Mutfak 0

Benzer konular

Top