1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Biber Dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arzum tarafından 9 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    Domates çorbası





    Malzemesi:
    1 litre domates suyu 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıcak su 1 kahve fincanı un 30 gr tereyağı 1 tutam anason 1 tutam tarçın 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri Tuz

    Tarifi:
    • Tereyağını eritip unu kavurun.
    • Azar azar süt ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar kavurun.
    • Domates suyu ve sıcak suyu ekleyip 15 dakika pişirin.
    • Tuz, tarçın ve ana son ilave edip bir taşım daha kaynatın.
    • Ocaktan alın.
    • Domates çorbasını servis kaselerine paylaştırın.
    • Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
    • Sıcak servis yapın.
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    ½ Kg. Dolmalık Biber
    350 gr. Orta Yağlı Kıyma
    2 Kahve Fincanı Pirinç
    1 Adet Orta Boy Soğan
    1 Demet Maydanoz
    2 Adet Orta Boy Domates
    2 Tatlı Kaşığı Salça
    3 Diş Sarmısak
    ½ Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.
    Geniş bir kaba sıvıyağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.
    Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim. Geniş bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişirelim. Ilındıktan sınra servis yapalım.
     

Sayfayı Paylaş