Biftek Kızartması Tarifi

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,136
Beğeniler
70
Şehir
Konya
#1


Malzemeler,

4 parça biftek

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı,

Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp iyice kızdırın.

Etleri, aralıklı olarak tavaya dizin.

Yüksek ateşte her iki tarafını bir dakika kızartın.

Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

Ateşin ısısını düşürüp tuz ve kekik ilave edin.

Tavanın kapağını kapatıp üç dakika pişirin.

Biftek kızartması hazır, afiyet olsun.
 

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,024
Beğeniler
6,468
Şehir
Seattle.
#2


Malzemeler ;

500 gr biftek
Tuz

Marine için ;

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı
Tüm malzemeler genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.
O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir.

Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konarak etler ilave edilir. Bir süre sonra etler suyunu salacaktır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir. Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızatıncaya dek pişirilir. Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.





 

Benzer konular

Top