1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Biftek Kızartması Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 14 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    4 parça biftek

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı kekik

    Hazırlanışı,

    Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp iyice kızdırın.

    Etleri, aralıklı olarak tavaya dizin.

    Yüksek ateşte her iki tarafını bir dakika kızartın.

    Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

    Ateşin ısısını düşürüp tuz ve kekik ilave edin.

    Tavanın kapağını kapatıp üç dakika pişirin.

    Biftek kızartması hazır, afiyet olsun.
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Malzemeler ;

    500 gr biftek
    Tuz

    Marine için ;

    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber

    Kızartmak için;

    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanışı

    Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı
    Tüm malzemeler genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.
    O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir.

    Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konarak etler ilave edilir. Bir süre sonra etler suyunu salacaktır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir. Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızatıncaya dek pişirilir. Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    [​IMG]

    [​IMG]


     

Sayfayı Paylaş