1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bıldırcın Dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yaren* tarafından 5 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [h=2]bıldırcın tarifleri - bıldırcın dolması tarifi - bıldırcın nasıl pişirilir - bıldırcın dolması malzemeleri[/h]

    Malzemesi: (6 kişilik)
    6 orta boy bıldırcın
    1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
    6 çorba kaşığı tereyağ
    1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 büyük soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 bardak pirinç
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1/2 tatlı kaşığı tarçın
    3+1/2 bardak su

    Hazırlanışı:
    Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, bıldırcınları ütüleyip yıkayın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğan yemeklik doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayıp, üstünü örtecek kadar ılık suya koyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, alt-üst ederek, her iki yanlarını da 2'şer dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci, aynı şekilde süzeceğiniz kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 1/2 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini, 15-20 dakika dinlendikten sonra, çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun. Doldurulmuş bıldırcınları borcama yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına sürün. 25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz.

    [​IMG]
    alıntı
     

Sayfayı Paylaş