1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soru Bilgisayar soruları

Konusu 'Soru/Cevap - Öneri, İstek, Şikayet' forumundadır ve Beyfendi tarafından 18 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

  1. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    398
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.018 ÇTL
    1. Klavyeden girilen sayını karesini hesaplatan program
    2. Klavyeden girilen iki sayı arasında kalan sayıları ekrana yazdıran (for-while )ile
    3. Kullanıcı adı ve parola girilerek kullanıcının giriş yapmasını sağlayan programı yazınız
    4. 0-1000 arasındaki sayıların karesini hesaplatarak sonucu ekrana yazdıran programı yazınız (for -while)
    5. Kullanıcıdan bir sayı girmesi isteniyor kullanıcının girdiği sayı 10 dan büyük sayı ise sayının 10 katını hesaplatarak sonucu ekrana yazdıran sayı 20 den büyük ise ekrana adını başka bir sayı girildiyse tekrar deneyiniz mesajı yazdıran programı yazınız
    6. 1-12 arasında değer giriliyor girilen değere göre ekrana hangi ay olduğunu yazdıran programı(switch-Case)ile yapınız
    7. Klavyeden girilen iki sayı arasında kalan sayıların toplamını hesaplatarak sonucu ekrana yazdıran prpgramı yazınız (for -while -dolwhile ile )
    8. Klavyeden girilen değer "D" ise dikdörtgenin alanını klavyeden girilen değer "K" ise karenin alanını klavyeden girilen değer "Ü" ise üçgenin alanını hesaplatarak olan programı yazınız (if-else) switch case) ile
     
    SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  2. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    398
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.018 ÇTL
    Arkadaşlar bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba bunları nasıl yapacağız..
     
  3. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    398
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.018 ÇTL
  4. ~Esinti~
    Eğlenceli

    ~Esinti~ Yoğurda sütü bozuk dediler.Gitti ayran oldu

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    617
    Beğenileri:
    1.607
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Birinci soru
    1)Başla

    2)Bir x sayısı giriniz

    3)EĞER x<0 ise 7. Adıma git

    4)b=x*x

    5)b yi yaz

    6)Yeniden okuma işlemi için 2 ye git

    7)SON
    c++ dilinde cevabi
    static void Main(string[] args)
    {
    Console.Write("Lütfen bir sayı giriniz : ");
    int x = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

    int sonuc=x*x;
    Console.Write(sonuc);

    Console.ReadLine();
    }
     
    SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  5. ~Esinti~
    Eğlenceli

    ~Esinti~ Yoğurda sütü bozuk dediler.Gitti ayran oldu

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    617
    Beğenileri:
    1.607
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    2.sorunun cevabi
    int sayi, ilk, son, toplam =0;
    Console.Write("1. Sayıyı giriniz : ");
    ilk=Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
    Console.Write("2. Sayıyı giriniz : ");
    son = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
    sayi = ilk;
    while(sayi<=son)
    Console.WriteLine("{0} ile {1} arasındaki sayılar :{2} ",ilk,son);
    Console.ReadKey();
     
    SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  6. ~Esinti~
    Eğlenceli

    ~Esinti~ Yoğurda sütü bozuk dediler.Gitti ayran oldu

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    617
    Beğenileri:
    1.607
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    string kullaniciAdi = "";

    string sifre = "";

    do

    {

    Console.Write("Kullanıcı Adı : ");

    kullaniciAdi = Console.ReadLine();

    Console.Write("Şifre : ");

    sifre = Console.ReadLine();

    Console.WriteLine("Hatalı Kullanıcı Adı veya Parola");

    } while ((kullaniciAdi != "gorsel") || (sifre != "programlama"));

    Console.Clear();

    Console.WriteLine("Başarılı Giriş ");

    Console.ReadLine();

    }
     
    SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  7. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    398
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.018 ÇTL
    keşke bunu bana mesaj ataydın çıktısını alaydım @~Esinti~
     
  8. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    398
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.018 ÇTL
    ya cuma gününe yetiştirmem lazım hoca ödev verdide @~Esinti~ sınavdsan zayıf not alınca :D bınuı yapmasm lazım geçmek için lütfen help me
     
  9. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    398
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.018 ÇTL
  10. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    3.031
    Beğenileri:
    3.919
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    508 ÇTL
    Ah keşke bende hâlâ okullu olsam da tek derdim tahsine su kodları vermek olsa :)
    Çok basit örnekler bunlar şimdi hadi o zamn cevapla dersen yapamam ama unuttum ben bunları :)
    Biraz ustune düşersen kolaylıkla cozersin hemen hepsi birbirinin aynı gibi zaten değişen tek şey vereceğin komut
    Sonra cevaplarını forumda da paylaş bizde faydalanalım benim birkaç örnek vardı forumda programlama delphi bölümünde oraya da bi bakabilirsin
     
Benzer Konular
  1. Hazangülü
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    406
  2. RUZG4R
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    526
  3. katip

    İlk Bilgisayar

    katip, 25 Mayıs 2014, Paylaşıldığı Yer: BilgiBANK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    553
  4. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    603
  5. test1
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    249
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş