1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Birbirleri ile uyumsuz besinler

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Papatya tarafından 6 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    BİRBİRLERİ İLE UYUMSUZ BESİNLER NELERDİR?

    Gıda alımı ve beslenme çok önemlidir. Su katılar, yarı-katı veya sıvı şeklinde olsun, her türlü gıda, süt, meyve suları vb. birbirleri ile olan ilişkileri göz önünde bulundurulmalıdır.
    Genel sağlığı korumak ile besinlerin uyumsuzluğu özellikle son zamanlarda üzerinde durulan konulardan biridir ve bunun önemi vurgulanmaktadır.
    İçerdiği bileşenler nedeni ile tüm besinler vücuda yararlı olmayabiliyor. Bu nedenle beslenmede dikkatli olmak gerekmektedir. Diyet, kalori ve besin maddelerinin yeterli miktarda alınması bakımından dengeli bir diyet olmalıdır. Kalori ve besin içeriği yaşa göre değişir.
    Uygun sindirim için doğru zamanda doğru besin tüketilmesi ve uyumsuz gıda alımına dikkat edilmesi önemlidir. İki yada daha fazla besin yada tat birlikte alındığında sindirim etkisi toksin üretimi ile sonuçlanabilmektedir.
    Uyumsuz gıdalar, hazımsızlık, çürüme, fermantasyon ve gaz oluşumunu üretebilir ve uzun süre devam ederse kan zehirlenmesi ve hastalıklara yol açabilir.
    YEMEYİN …..İLE
    FASÜLYE TÜRÜ Meyve, et, süt, balık, yumurta, peynir, lor
    YUMURTA Meyveler, özellikle kavun, karpuz, fasulye, peynir, balık, süt, et, lor.
    MEYVELER Bir kural olarak süt birlikte alınmamalıdır, lor
    TAHILLAR Meyveler
    BAL Tereyağı
    SICAK İÇECEKLER Mango, peynir, balık, et, nişasta, lor
    LİMON Salatalık, süt, domates, lor
    KAVUN Süt ve süt ürünleri, yumurta, kızarmış yiyecekler, tahıl, nişasta. Kavun tek başına yenmelidir.
    SÜT Muz, kiraz, kavun, ekşi meyveler, maya içeren ekmek, balık, et, çökelek
    DOMATES, PATATES Kavun, salatalık, süt ve süt ürünleri
    TURP Muz, üzüm, süt
    LOR(ÇÖKELEK) Meyve, peynir, sıcak içecekler, yumurta, balık, et, süt. Lor asla gece, yaz yağmurları, ilkbahar mevsiminde ve gece alınmamalıdır.
     

Sayfayı Paylaş