1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Biskrem Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 15 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.157
    Beğenileri:
    4.574
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.571 ÇTL
    Hani şu reklamlarda verildiğinde yapılmayan hiç bir şey kalmayan bisküvi varya işte onun tarifini merak edip bakarken nette rastladım. Ev yapımı biskrem nasıl olur lezzeti nasıl bilemiyorum ama denemekte gerek sanırım. İşte tarfi:

    Malzemeler

    • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr.)
    • 1,5 çay bardağı toz şeker
    • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
    • 1,5 çay bardağı yoğurt
    • 1 paket vanilya
    • Aldığı kadar un( yaklaşık 5,5 su bardağı un )
    İçerisine: yuvarlak bayram çikolatası yoksa normal çikolata

    Biskrem Tarifi'nin Yapılışı:

    [​IMG]

    Çikolata ve un haricinde tüm malzemeyi harmanlayın. Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğururun. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparın. Parçayı parmaklarınızla avuç içi büyüklüğünde açın. Tam ortasına çikolatayı koyun. Yanlardan ortaya doğru birleştirip kapatın. Kapattığınız yer altta kalacak şekilde fırın tepsimize dizin. Üzerlerine bıçakla derin olmayacak şekilde baklava dilimi deseni verin. Derin yaparsanız pişerken akma yapabilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında renk alana kadar pişirin.

    [​IMG]

    Not: Pişerken kabarıp şekli bozulmasın diye kabartma tozu kullanılmıyor. Kabartma tozu kullanmak isterseniz de çok çok az miktarda kullanabilirsiniz.
     
Benzer Konular
  1. Defne
    Mesaj:
    12
    Görüntüleme:
    1.951
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    221
    Görüntüleme:
    10.174
  3. Gizemli Cadi
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    701
  4. ~meLek~
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    466
  5. Papatya
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    538
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş