1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Bitkilerin Yatıştırıcı Özellikleri

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 20 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.608
    Beğenileri:
    5.942
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    4.302 ÇTL
    Bitkilerin Yatıştırıcı Özellikleri


    LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8 -10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Veya toz haline getirilir, günde 3 defa 1-2 gr içilir.

    Günde 3-4 damla 1 şekerle alınır.

    SIĞIR KUYRUĞU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr ufalan mış yaprak konur, 10 dk bekleti lir, günde 2-3 bardak içilir.

    OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4- 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    Bitki toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir. Tohumu toz haline getirilir, günde 3 defa 3 ğr içilir.

    Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fincan içilin

    Sinirleri yatıştırıcı olarak, oğulo-tu 60 gr taze limon kabuğu 15 gr, küçük hindistan cevizi 15 gr, kiş niş 15 gr, karanfil 8 gr, su 1000 gr, oğulotu mümkün olursa taze olacak, limon kabuğu ince ince ve ufak doğranacak, diğerleri toz halde su içerisinde 8 gün bekletilir, süzülür, şişede muhafaza edi lir, günde 5-20 gr içilir.

    ŞAHTERE: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa 2-3 bardak içilir. KUŞ BURNU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 defa 1 bardak içilir.

    Meyve toz haline getirilir, günde 3 defa 2-10 gr içilir.

    MERSİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış yap rak konur, 10 dk bekletilir, günde 2- 3 bardak yemeklerden evvel içilir.

    Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr yemekten önce içilir.

    MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    IHLAMUR: 1 bardak kaynar su ya, 2 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 4-5 bardak içilir Ihlamur toz haline getirilir, gün de 3-5 defa 1-4 gr içilir.

    Ihlamur küvete konulur, bu su ile banyo yapılırsa vucuta sükunet gelir.

    ZENCEFİL TOZU: 1 bardak kay nar suya, çay kaşığı zencefil ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Zencefil toz halinde günde 2-3 defa yarım-1 çay kaşığı, şekerle yenilir.

    ZENCEFİL KÖKÜ: Zencefil kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    KlMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0,5 -1 içilir.

    HAYIT TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4- 10 gr tohumu ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    SÖĞÜT YAPRAĞI, AĞAÇ KABUĞU, KÖKÜ: Söğüt yaprağı kabuğu toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Veya 10-20 gr kuru yaprak kabuk kök 1 bardak suda 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bar dak içilir.

    ÜZERLİK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

    SARI YOĞURT OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KIRLANGIÇ OTU: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden önce 1 bardak içilir. Aynı miktarda 5-10 dk kaynatıla-ı akta kullanılabilir.

    DERE OTU TOHUMU: 1 barDak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı çe kilmiş tohum konur, 10 dk bekle tilir, süzülür, 1 günde tüketilir.

    AKASYA AĞACI ÇlÇEĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak veya çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.

    AKASYA AĞACI KABUĞU: Ağaç gövde kabuğu 1 bardak su ya, 4-6 gr konur, 5 dk kaynatılır, günde 1 bardak içilir.

    HATMİ ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya, 20 gr hatmi kökü konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.

    HATMİ ÇİÇEĞİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, gün de 1 bardak içilir.

    AYVADANA: Ayva dana toz hali ne getirilir, günde 4-6 gr içilir. 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık bit ki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    BİBER: 1 bardak kaynar suya, 2 gr acı biber konur, 10 dk bekletilir, süzülür, günde 2-3 bardak içi lir. Toz halinde günde 3 defa 0,5 -1 gr içilir, günde 1-2 gr balla yenilir.

    KESTANE KABUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr kestane dikenli dış kabuğu konur, 10 bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KIRLANGIÇ OTU: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 bekletilir, yemeklerden önce 1 bardak içilir.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.111
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.486
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    2.536
  4. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.103
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş