1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bitkilerin Yatıştırıcı Özellikleri

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 20 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Bitkilerin Yatıştırıcı Özellikleri


    LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8 -10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Veya toz haline getirilir, günde 3 defa 1-2 gr içilir.

    Günde 3-4 damla 1 şekerle alınır.

    SIĞIR KUYRUĞU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr ufalan mış yaprak konur, 10 dk bekleti lir, günde 2-3 bardak içilir.

    OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4- 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    Bitki toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir. Tohumu toz haline getirilir, günde 3 defa 3 ğr içilir.

    Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fincan içilin

    Sinirleri yatıştırıcı olarak, oğulo-tu 60 gr taze limon kabuğu 15 gr, küçük hindistan cevizi 15 gr, kiş niş 15 gr, karanfil 8 gr, su 1000 gr, oğulotu mümkün olursa taze olacak, limon kabuğu ince ince ve ufak doğranacak, diğerleri toz halde su içerisinde 8 gün bekletilir, süzülür, şişede muhafaza edi lir, günde 5-20 gr içilir.

    ŞAHTERE: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa 2-3 bardak içilir. KUŞ BURNU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 defa 1 bardak içilir.

    Meyve toz haline getirilir, günde 3 defa 2-10 gr içilir.

    MERSİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış yap rak konur, 10 dk bekletilir, günde 2- 3 bardak yemeklerden evvel içilir.

    Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr yemekten önce içilir.

    MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    IHLAMUR: 1 bardak kaynar su ya, 2 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 4-5 bardak içilir Ihlamur toz haline getirilir, gün de 3-5 defa 1-4 gr içilir.

    Ihlamur küvete konulur, bu su ile banyo yapılırsa vucuta sükunet gelir.

    ZENCEFİL TOZU: 1 bardak kay nar suya, çay kaşığı zencefil ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Zencefil toz halinde günde 2-3 defa yarım-1 çay kaşığı, şekerle yenilir.

    ZENCEFİL KÖKÜ: Zencefil kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    KlMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0,5 -1 içilir.

    HAYIT TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4- 10 gr tohumu ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    SÖĞÜT YAPRAĞI, AĞAÇ KABUĞU, KÖKÜ: Söğüt yaprağı kabuğu toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Veya 10-20 gr kuru yaprak kabuk kök 1 bardak suda 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bar dak içilir.

    ÜZERLİK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

    SARI YOĞURT OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KIRLANGIÇ OTU: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden önce 1 bardak içilir. Aynı miktarda 5-10 dk kaynatıla-ı akta kullanılabilir.

    DERE OTU TOHUMU: 1 barDak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı çe kilmiş tohum konur, 10 dk bekle tilir, süzülür, 1 günde tüketilir.

    AKASYA AĞACI ÇlÇEĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak veya çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.

    AKASYA AĞACI KABUĞU: Ağaç gövde kabuğu 1 bardak su ya, 4-6 gr konur, 5 dk kaynatılır, günde 1 bardak içilir.

    HATMİ ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya, 20 gr hatmi kökü konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.

    HATMİ ÇİÇEĞİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, gün de 1 bardak içilir.

    AYVADANA: Ayva dana toz hali ne getirilir, günde 4-6 gr içilir. 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık bit ki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    BİBER: 1 bardak kaynar suya, 2 gr acı biber konur, 10 dk bekletilir, süzülür, günde 2-3 bardak içi lir. Toz halinde günde 3 defa 0,5 -1 gr içilir, günde 1-2 gr balla yenilir.

    KESTANE KABUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr kestane dikenli dış kabuğu konur, 10 bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KIRLANGIÇ OTU: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 bekletilir, yemeklerden önce 1 bardak içilir.
     

Sayfayı Paylaş