1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bitkilerle Dizanteri Tedavisi

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 20 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Bitkilerle Dizanteri Tedavisi


    Karında meydana gelen gelip geçici ağrı, sancıların kanlı, sümüksü ve ishalle meydana çıkan bulaşıcı hastalıktır. Vücudun tamamını etkileyen enfeksiyon ve zehirlenme ortaya çıkabilir. Genelde kalın bağırsakta görülen bir hastalıktır.

    Belirtisi:

    Kalın bağırsakta enfeksiyonlar; baş ağrısı, ateş, karın ağrısı ve ishal dışkıda kan ve sümüklü iltihap, vücutta yorgunluk, halsizlik bu hastalığın çok şiddetli vakalarında koma hali görülür.

    İki türlü dizanteri hastalığı vardır.

    1. Amipli Dizanteri: Vücuda hastalığın girmesinden 2-3 hafta sonra kendisini gösterir. Belirtisi; kanlı ishal, karın ağrısı, kramplar, yorgunluk, halsizlik, vücutta zayıflama ve kilo kaybı, ateş görülür.

    2. Basilli Dizanteri: Vücuda hastalığın girmesinden kısa bir zaman sonra kendisini gösterir. Hastada; kanlı, sümüklü, ishal, karın ağrısı, ateş, yorgunluk, vücutta kırgınlık, daha erken görülür.

    Tedavisi

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    1. Tarif:

    4 lt su

    500 gr dilimlenmiş elma kabukları ile beraber

    500 gr muşmula

    500 gr helvacı kabağı

    tamamı karıştırılıp kaynatılır. Süzülüp suyu alınır. Bal ile tatlandırılıp 3 öğün aç karnına 1′er su bardağı içilir.

    2. Tarif:

    Pirinç lapası, haşlanmış patates, bol sulu ve vitaminli yüyecekler tüketilir.

    3. Tarif:

    3 kg bal

    100 gr polen

    100 gr arı sütü

    100 gr sarı halile

    100 gr zencefil

    100 gr mayana

    100 gr havlıcan

    100 gr karanfil

    100 gr kereviz

    100 gr zerdeçal

    100 gr kına kına

    karıştırılıp macun yapılır. 4 öğün 1′er yemek kaşığı yenir.

    NOT: Tansiyonu yükseltebilir.
     

Sayfayı Paylaş