1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Boğaz Hastalıklarının Bitkilerle Tedavisi

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 22 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.610
    Beğenileri:
    5.941
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    3.836 ÇTL
    Boğaz Hastalıklarının Bitkilerle Tedavisi

    EBEGÜMECİ: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ELMA SİRKESİ: 140 gr elma sir kesi 20 gr adaçayı çelik cezvede 2 dk kaynatılır, 24 saat sonra süzülür, 50 gr bal ilave edilir bir kapta muhafaza edilir yarım bardak su ya, 2 tatlı kaşığı konur, bu su ile gargara yapılır.

    SARIMSAK: 10 gr sarımsak iyice ezilir, üzerine 10 gr ılık su konur, 24 saat bekletilir, bezle süzülür, günde 3 defa 20-30 damla içilir (antiseptik olarak).

    SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Aynı miktarda kaynatılarak da kullanılabilir.

    Taze yaprak sıkılır, elde edilen su dan günde 3-5 bardak içilir.

    HATMİ ÇİÇEĞİ-KÖKÜ: Hatmi kökü toz haline getirilir, günde 3 defa 2-5 gr içilir.

    1 bardak suya, 20 gr kök konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, balla tat landırılır, günde 1 bardak içilir. Yapraklarda aynı maksatla kullanılır (öksürükten ileri gelen tah rişlerde).

    ÇİTLENBİK SAKIZI: Çitlenbik sakızından günde 3-4 defa 0.2-0.5 gr içilir.

    BALDIRI KARA: 1 bardak kay nar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    CİĞER OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 fincan içilir.

    ÇAM SAKIZI: Günde 0.5-2 gr hap halinde kullanılır (antiseptik etkilidir) böbrek hastaları kulla namaz.

    Çam katranı günde 1-1.5 gr hap halinde veya yanı miktar süt içerisinde damlatılarak kullanılır.

    ÇAM TOMURCUĞU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr tomurcuk konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bar dak içilir.

    KEBABIYE: Kebabiye toz haline getirilir, günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir.

    1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz kebabiye konur, 10 dk bek letilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak suya, 10 gr kebabiye ko nur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Kebabiye ağızda çiğnemek sure tiyle de kullanılabilir (antiseptik olarak).

    MÜRRÜSAFI: Günde 0.5-1 gr mürrüsafi toz veya hap halinde alınır veya daha fazla 10 gr kadar artırılabilir.

    MÜRVER ÇİÇEĞİ (AĞAÇ MÜRVERİ): 1 bardak kaynar su ya, 8-15 gr çiçek veya yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    1 bardak suya, 8-15 gr kabuk ko nur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    AYÇİÇEĞİ TOHUMU: 500 gr suya, 50 gr hafif ezilmiş ayçiçeği konur, 350 gr kalıncaya kadar kaynatılır, bezle süzülür, bu su yun üzerine, 150 gr şeker ilave edilir bu karışımdan günde 3-4 defa 1-2 çay kaşığı içilir.

    TIBBİ KESTERE: 1 bardak kay nar suya, 2 gr kestere sap ve yapraklarından konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içi lir (solunum yolu nezlesinde).

    TAFLAN: Taze meyvelerden şurup yapılıp içilir.

    SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    TIBBI KOKULU YONCA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir (solunum yolu hastalıklarında).

    YABAN YASEMİNİ: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Andız otu kökü toz haline getirilir, günde 2-10 gr içilir.

    YER SARMAŞIĞI: 1 bardak kay nar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerin arasında 1 bardak içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan 50 gr içilir.

    SIĞLA YAĞI: Sığla yağı hap hali ne getirilir, günde birkaç defa 0.5-1 gr alınır.

    SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya, 10-12 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.
     
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.638
    Beğenileri:
    1.071
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    2.580 ÇTL
    gördüğünüz balın eklenmediği yer yok forumun yarısı bal :D
     
Benzer Konular
  1. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    377
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    768
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    402
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    641
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.095
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş