1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Boğaz Hastalıklarının Bitkilerle Tedavisi

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 22 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Boğaz Hastalıklarının Bitkilerle Tedavisi

    EBEGÜMECİ: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ELMA SİRKESİ: 140 gr elma sir kesi 20 gr adaçayı çelik cezvede 2 dk kaynatılır, 24 saat sonra süzülür, 50 gr bal ilave edilir bir kapta muhafaza edilir yarım bardak su ya, 2 tatlı kaşığı konur, bu su ile gargara yapılır.

    SARIMSAK: 10 gr sarımsak iyice ezilir, üzerine 10 gr ılık su konur, 24 saat bekletilir, bezle süzülür, günde 3 defa 20-30 damla içilir (antiseptik olarak).

    SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Aynı miktarda kaynatılarak da kullanılabilir.

    Taze yaprak sıkılır, elde edilen su dan günde 3-5 bardak içilir.

    HATMİ ÇİÇEĞİ-KÖKÜ: Hatmi kökü toz haline getirilir, günde 3 defa 2-5 gr içilir.

    1 bardak suya, 20 gr kök konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, balla tat landırılır, günde 1 bardak içilir. Yapraklarda aynı maksatla kullanılır (öksürükten ileri gelen tah rişlerde).

    ÇİTLENBİK SAKIZI: Çitlenbik sakızından günde 3-4 defa 0.2-0.5 gr içilir.

    BALDIRI KARA: 1 bardak kay nar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    CİĞER OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 fincan içilir.

    ÇAM SAKIZI: Günde 0.5-2 gr hap halinde kullanılır (antiseptik etkilidir) böbrek hastaları kulla namaz.

    Çam katranı günde 1-1.5 gr hap halinde veya yanı miktar süt içerisinde damlatılarak kullanılır.

    ÇAM TOMURCUĞU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr tomurcuk konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bar dak içilir.

    KEBABIYE: Kebabiye toz haline getirilir, günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir.

    1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz kebabiye konur, 10 dk bek letilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak suya, 10 gr kebabiye ko nur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Kebabiye ağızda çiğnemek sure tiyle de kullanılabilir (antiseptik olarak).

    MÜRRÜSAFI: Günde 0.5-1 gr mürrüsafi toz veya hap halinde alınır veya daha fazla 10 gr kadar artırılabilir.

    MÜRVER ÇİÇEĞİ (AĞAÇ MÜRVERİ): 1 bardak kaynar su ya, 8-15 gr çiçek veya yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    1 bardak suya, 8-15 gr kabuk ko nur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    AYÇİÇEĞİ TOHUMU: 500 gr suya, 50 gr hafif ezilmiş ayçiçeği konur, 350 gr kalıncaya kadar kaynatılır, bezle süzülür, bu su yun üzerine, 150 gr şeker ilave edilir bu karışımdan günde 3-4 defa 1-2 çay kaşığı içilir.

    TIBBİ KESTERE: 1 bardak kay nar suya, 2 gr kestere sap ve yapraklarından konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içi lir (solunum yolu nezlesinde).

    TAFLAN: Taze meyvelerden şurup yapılıp içilir.

    SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    TIBBI KOKULU YONCA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir (solunum yolu hastalıklarında).

    YABAN YASEMİNİ: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Andız otu kökü toz haline getirilir, günde 2-10 gr içilir.

    YER SARMAŞIĞI: 1 bardak kay nar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerin arasında 1 bardak içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan 50 gr içilir.

    SIĞLA YAĞI: Sığla yağı hap hali ne getirilir, günde birkaç defa 0.5-1 gr alınır.

    SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya, 10-12 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.
     

Sayfayı Paylaş