1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Böğürtlen Soslu Muhallebi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 6 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Hem sütlü hem meyveli bu tatlı yaz aylarının vazgeçilmezi olacak.

    [​IMG]
    Malzemeler

    Muhallebi için:

    • 5 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 1 paket damla sakızı
    • 1 çorba kaşığı gülsuyu
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 1 çay kaşığı margarin
    Böğürtlen sosu için:
    • 1 su bardağı böğürtlen
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 2 çorba kaşığı nişasta+3 çorba kaşığı su

    Nasıl yapılır

    Muhallebiyi hazırlamak için 5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, nişasta, damla sakızı, 1 çorba kaşığı gülsuyu ve 2 su bardağı tozşekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Margarini de ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra ıslak cam bir kaba boşaltın. Başka bir tencerede böğürtlen jölesi için, böğürtlen, su ve tozşekeri karıştırın. Nişastayı 3 çorba kaşığı su ile açarak karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan jöleyi muhallebinin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet Olsun...
     
    kAşİf bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş