1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Böğürtlenli Tartolet, Frambuazlı Tartolet

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 1 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL


    Malzemeler

    1 Paket petibör bisküvi
    4 Çorba kaşığı tereyağı

    Krema için

    1 Su bardağı süt
    1 Adet yumurta
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Paket vanilya

    Yapılışı

    Bisküvileri mutfak robotundan geçirip, tereyağını ekleyin ve tekrar karıştırın. Hamuru eşit parçalara ayırıp tartölet kaplarına paylaştıralım. Çatalla bir kaç yerinden delelim. 170 derecelik fırında 10 dk pişirelim. Krema için sütü, yumurtayı, un ve şekeri tencerede iyice karıştırıp orta hararetli ocakta pişirelim. Koyulaştıktan sonra altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyelim. Soğuduktan sonra krema torbasına doldurup tartöletlerin üzerine sıkalım. Böğürtlenle süsleyelim.
    Süslemek için böğürtlen (dondurulmuş bögürtlen de kullanabilirsiniz) Bu malzemelerden 8 kişilik çıkıyor. Siz istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.

    Afiyet şeker olsun...

     

Sayfayı Paylaş