1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Böğürtlenli turta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 30 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler:
    125 gr tereyağı
    2 yumurta
    1 paket vanilya
    1 kahve fincanı soğuk su
    5 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Dolgusu için
    750 gr böğürtlen
    2/3 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı nişasta
    Pudra şekeri

    Hazırlanışı:
    Hamur için tereyağı, vanilya ve şekeri geniş bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları ve soğuk suyu ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurduktan sonra streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

    Hamurun 1/3’ünü ayırın ve yağlı kağıt arasında incelterek açın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve hamuru içine yerleştirin.

    Böğürtlenleri geniş bir kaba alın içine şeker, vanilya ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Hamurun içini bu harçla doldurun. Kalan hamuru uzun şeritler halinde üzerine serin. 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
     

Sayfayı Paylaş