1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bolonez soslu hamur kızartması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 24 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL

    Malzemeler

    1 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    1 kahve fincanı nişasta
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Bir tutam tuz

    Kızartmak için:

    Sıvıyağ

    Bolonez sos için:

    300 gram kıyma
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet küçük boy soğan
    4-5 dal maydanoz
    3 adet orta boy domates
    2 diş dövülmüş sarmısak
    Tuz, karabiber

    Yapılışı

    Hamur için yoğurt, yumurta, nişasta, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru mantı hamuru kalınlığında açın ve 3x3 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde
    fazla yağını alın. Bolonez sos için kıymayı tereyağı ile birlikte soteleyin. Rendelenmiş soğan ve kıyılmış maydanoz ilave edip, sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile sarmısak katıp, domates suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Hamurları
    servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.


    Alıntıdır.

     

Sayfayı Paylaş