1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bolu Tarhana Çorbası Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çirkin Kral tarafından 24 Eylül 2006 başlatılmıştır.

  1. Çirkin Kral

    Çirkin Kral Forum Tutkunu

    Katılım:
    4 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.948
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Gümrükçü
    Yer:
    istanbul
    Banka:
    62 ÇTL
    Malzemeler
    100 gr yağsız kıyma
    150 gr köy tarhanası
    1 adet iri domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    2 kg et suyu veya su
    Tuz
    Yapılışı

    Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, Bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et Suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede Kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan Sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 Dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On Dakika kadar ağır ateşte pişirip,
    Servis yapın...
     

Sayfayı Paylaş