1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Börülceli Deniz Ürünleri Güveci

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 20 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Malzemeler

    5 çorba kaşığı margarin
    3 diş sarmısak
    200 gram arpacık soğan
    4 adet biber
    2 adet domates
    400 gram haşlanmış börülce
    1 tatlı kaşığı toz beyaz biber
    1 su bardağı beyaz şarap
    4 çorba kaşığı tereyağı
    800 gram levrek balığı
    800 gram karides
    3 su bardağı rendelenmiş kaşar
    peyniri
    Bir tutam tuz

    Yapılışı

    Margarini bir tencereye alıp kıyılmış sarmısak ve ikiye kestiğiniz soğanları ilave edip kavurun. Üzerine ince kıyılmış biber, domates, haşlanmış börülce, tuz ve toz beyaz biberi ilave edin. Beyaz şarabı da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Güvece tereyağı sürün. Çok az miktarda hazırladığınız harçtan yayın. Önceden haşlayıp ayıkladığınız ya da temizlenmiş aldığınız karides ile levreği güvece alın. Kalan harcı da üzerine kapayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirin.



     

Sayfayı Paylaş