1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bosna Usulü Şiş Köfte Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 3 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Bosna Usulü Şiş Köfte Tarifi - Bosna Usulü Şiş Köfte Yapılışı - Bosna Usulü Şiş Köfte Nasıl Yapılır - Bosna Usulü Şiş Köfte Malzemeleri



    15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
    2 soğan (ince doğranmış)
    2 diş sarımsak (ince doğranmış)
    500 gr kuzu kıyması
    500 gr dana kıyması
    2 kalın dilim ekmek (kabukları çıkarılıp rendelenerek ufalanmış)
    1 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı kırmızıbiber
    kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber

    Küçük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yaz kızınca soğanların yarısını ve sarımsaklan koyup 10-12 dakika, arasıra karıştırarak kavurunuz.

    Tencereyi ateşten alıp, soğan ve sarmısakları büyük bir kaseye boşaltınız. Kuzu kıyması, dana kıyması, ekmek içi, yumurta akı, tuz. kırmızıbiber ve pul kırmızıbiberi ekleyiniz. Malzemeyi çatalla iyice karıştırınız.
    Ellerinizle harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapınız.

    Köfteleri bir tabağa koyup üstünü mumlu kağıtla örterek, buzdolabında en az 1 saat, köfteler sertleşene kadar bırakınız.

    Önce ızgaranızı iyice kızdırınız. Tabağı buzdolabından çıkarıp, köfteleri şişlere geçiriniz.
    Köftelerin her iki yanlarını 4'er dakika, renkleri koyu kahverengi olana kadar ızgarada kızartınız. Şişleri ızgaradan çıkarıp üstlerine kalan soğanı serperek servis ediniz.
     

Sayfayı Paylaş