1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Boyoz Resimli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve RUZG4R tarafından 9 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.078
    Beğenileri:
    3.354
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Erkek
    Banka:
    2.719 ÇTL
    Boyoz Tarifi
    Kendimi aşıyorum..sizlere Boyoz Resimli tarifi vereceğim ..:DÖncelikle Boyoz nedir diyenler için Boyoz İzmir e özgü bir hamur işi..Bana kalsa tarifi oldukça basit resimde de görüldüğü gibi hamuru yağa atıyorsunuz açıyorsunuz yuvarlıyorsunuz pişiriyorsunuz ..haa bide üstüne bişey sürüyorsunuz sarı galiba yumurta :D..ben en çok peynirlisi ni severim yolunuz izmire düşerse mutlaya yemeden dönmeyin :)Neyse ben konuyu daha fazla uzatmadan tamamen alıntı olan tarifimi mi vereyim :)

    İzmir’in Meşhur Boyoz Tarifi
    Malzemeleri:
    2 su bardağı un-
    1 su bardağı su-
    1 tatlı kaşığı sirke-
    1 tatlı kaşığı limon suyu-
    1 tatlı kaşığı sıvı yağı-
    1 su bardağı sıvı yağı-
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    İçine peynir, kabak, patates, vs. isteğinize göre ekleyebilirsiniz.Kabaklısına patlıcanda eklenir. Görüldüğü gibi yağlı değildir ve izmirlilerin vazgeçilmezidir. Sabah kahvaltıda yada akşamları yumurta ile çok tüketilir.
    Boyoz Yapılışı:
    Patatesleri haşlıyoruz. Soyduktan sonra ezerek isteğe göre rendelenmiş eski kaşar, tulum veya beyaz peynirle karıştırıyoruz. Kabaklısını patlıcan ve kabaklarını bir tavada soteliyoruz. Daha sonra soğan domates ile birlikte rendeliyor ve karıştırıyoruz.Unu bir kaba döküyoruz. Havuz yapıyoruz. Ortasına limon, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ , sirke ve tuzu ekleyerek 15 dk yoğuruyoruz. Daha sonra derin bir kaba 1 su bardağı sıvı yağ döküyoruz. Daha sonra hamurumuzdan top top parçalar kopararak 10-15 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra hamur topağını yağdan alarak ortasına yaptığımız iç malzemeyi içine yayıyoruz daha sonra 4 köşesi ortasına gelecek şekilde katlıyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırınımızda ortalama 20 dk pişirerek sıcak servis yapıyoruz.

    Buda Boyozun resimli tarifi
    [​IMG][​IMG]
     
  2. eFSaNe_KaRTaL

    eFSaNe_KaRTaL | çArŞı | Özel üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    5.032
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Yaşanıp da bitenden daha acıdır yaşanmadan bitenle
    Banka:
    116 ÇTL
    Aştın Sen Aştın :D
     
  3. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.078
    Beğenileri:
    3.354
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Erkek
    Banka:
    2.719 ÇTL
    yegen sonunda 250 bin çtl var :D
     
  4. eFSaNe_KaRTaL

    eFSaNe_KaRTaL | çArŞı | Özel üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    5.032
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Yaşanıp da bitenden daha acıdır yaşanmadan bitenle
    Banka:
    116 ÇTL
    Hee anladım şimdi mevzuyu :D
     
Benzer Konular
  1. blackcrown
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    3.188
  2. By_Salih
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    1.560
  3. İLkİm*
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.520
  4. RUZG4R
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    590
  5. Papatya

    Boyoz

    Papatya, 11 Ağustos 2013, Paylaşıldığı Yer: CerezSÖZLÜK
    Mesaj:
    7
    Görüntüleme:
    612
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş