Buğday Ruşeymi Faydaları

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,253
Takım
GALATASARAY
#1
Buğday Ruşeymi Faydaları

Genel Bilgiler

Lif değeri yüksek, tokluk hissi veren, lezzetli bir besindir.

"Buğdayın ruşeymi" dünyada "wheat germ" denilen, ülkemizde ise buğday taneciğinin en tepesindeki "cücük" olarak bilinen doğal E vitaminidir.

Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Vitamin E, folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir. 1000 kg buğdaydan ancak 1 kg RU-SHEIM elde edilebilir.

Yararları

Sofranıza leziz bir tat ve ekstra besin katar.

E Vitamini : Vücut dokusundaki yağları oksidasyondan koruyabilir.

B1 Vitamini: Karbonhidratlardan enerji sağlanmasına ve büyümeye yardım edebilir.

B2: Bağışıklık ve sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olabilir.

Demir: Kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olabilir.

Niasin: Normal büyümeye ve gelişmeye yardımcı olabilir. Enerji metabolizması ve doku oluşumuna yardımcı olabilir.


Kullanım Şekli

- Soğuk süt veya yoğurt ile karıştırabilir, dilerseniz sevdiğiniz taze ya da kuru meyve, yemiş ilavesiyle zenginleştirebilirsiniz.

- Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine (1 yemek kaşığı kadar) serperek onların lif değerini artırabilirsiniz.

- Mısır gevreği gibi tahıl ürünleriyle karıştırabilir, böylece öğün başına düşen lif miktarını artırıp, beslenmenize katkıda bulunabilirsiniz.

- Dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için kullanılabilir.
 

Benzer konular

Top