1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Buğu Kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Beyfendi tarafından 12 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    511
    Beğenileri:
    387
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    980 ÇTL
    Buğu Kebabı
    Malzemeler:

    - 500 gr kuzu kuşbaşı,
    - 2 adet soğan,
    - 3 yemek kaşığı tereyağ,
    - 2 adet havuç,
    - 1 küçük karnabahar,
    - 6 diş sarımsak,
    - 2 yemek kaşığı salça,
    - ½ demet dereotu,
    - 1 çay kaşığı kimyon,
    - 1 çay kaşığı fesleğen,
    - 1 yemek kaşığı tuzot,
    - 1 tabaka yağlı kağıt.


    Yapılışı:
    Soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağı tencerede eritip soğanları kavurun. Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin. Salçayı ekleyin. Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın . Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin. Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın. Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin. Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın. Üzerini hafifçe yağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıdıyla servis yapın.


    Afiyet olsun. : ))
     
    KıRMıZı bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş